'Kahwin di Usia Muda'

Assalamualaikum ^^

ape entah yang tak kena dengan aku hari nie.tangan nie asyek menggatal nak update entri baru je.nie dah masok 3 entri kan dalam masa sehari.jarang dibuat aku kot.hahaha.abaikan je okay.sebelum penyakit malas menyerang, lebih baik gunakan kerajinan yang ada :)

eh, tadi pukul 2 petang korang layan tak rancangan Generasi Y kat RTM 1 ? tajuk minggu nie best & tetamu jemputan pon hot ! hehehe.tajuknye 'Kahwin di Usia Muda'.dorang jemput Irine Nadia Marcello & suaminya, Mohd Amirul.sape yang tak kenal dorang kan.blogger femes lagi terkenal.dorang berdua sangat sweet di mata aku.sama padan dan sama cocok.huhuhu


 
gambar yang sempat disnap oleh aku kat depan kaca TV.phewwwww -_-'
 
kalau aku dimurahkan rezeki untuk kahwin awal aku pon nak taw.lagi pon sekarang nie dah jadi trend kot berkahwin di usia muda.aku ada la jugak lontarkan pandangan aku tentang kahwin awal nie kat ruangan komen dalam page Generasi Y.tup tup.alangkah terkejut kucingnya aku bila encek Muaz selaku pengacara Generasi Y tuh menyebut nama Hatie Hidayu iaitu aku lah.mungkin disebabkan aku antara pengomen yang terawal, maka komen aku dipaparkan kat skrin TV situ.muahahaha :D *terasa diri ini glamour jap.okay.sila muntah darah.


nama aku kat atas sekali tuh.hakhakhak :p


Jabir bin Abdillah r.a. menyatakan Rasulullah bersabda: “Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan. Dan ia(syaitan) mengeluh: aduh celaka aku, agamanya telah terpelihara dari godaanku’.” (HR. Ibnu ‘Addi) .Itulah sebabnya jika ada manusia yang berkahwin pada usia muda, syaitan menangis, kerana pernikahan merupakan pelindungan paling kuat bagi manusia dari melakukan dosa besar, yakni zina.


15 comments:

  1. wah...terpilih utk dibacakan tu..ehehe..tahniah awak.hehehe.

    ni nak kawin awal musti da ada calon da ni kan?hehe

    ReplyDelete
  2. wah wah glemer tuuuu kira masuk tv jugak. hihi

    ReplyDelete
  3. glemer sekejap..ok..tumpang glemer kat blog ni sekejap.muahaaha

    ReplyDelete
  4. kahwin muda?
    bestnyew.......
    huhuhu..
    klo dah mampu ada comitment truskan jer..
    klo x mampu tolong jgn verangan sanghezz..
    yea dok?

    from ::Arkitek Hati::

    ReplyDelete
  5. haha ..terbaik laaa :D
    dunia glamour pulak :P

    ReplyDelete
  6. wah beznya..hehe..klu ada jodoh awal ayu nk kahwin awal ;-)

    ReplyDelete
  7. malangnya, mak kite x bagi kahwin muda sangat. takot xleh control emosi..

    ReplyDelete
  8. PEWIT,glamer sikit dapat dibacakan ucapan..hehehe...jom lah kahwin awal..kalau ada calon laaa..=D

    ReplyDelete
  9. act banyak faedah nya kawin di usia muda ni..cuma kita yg x npak

    ReplyDelete
  10. xtgk pon..emm..jodoh dah ade,duit je membantut sgalanya..cmna nk kwin.!!huhuh

    ReplyDelete
  11. saya da kawen jugakk..hehe walupun tak muda sgt..:P

    ReplyDelete
  12. rasa nk kawin sekarang je.. hehe

    ReplyDelete
  13. wah femes nya dia heheh..insyallah ada rezeki bole khwn awal..

    ReplyDelete

komen seikhlas hati tau awak ! mmuahhh ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...