sorry 4 everything...

assalamualaikum sumer...
actually...
xde ape2 yg menarik sngat pon untk entry kali nih...
just nk bg announcement,hahahahahaha...
next week aku ade test bkn 1,bkn 2,bkn 3,tp.......
5 test,ckup untk sminggu...
aku xtau la cmne nk ckp,x stdy lg nih...
huhu(cool jerr...)
ye la,bilenyer aku nk stdy,dh asyik siapkn assignment yg berguni-guni,dh tu projek lsp402 pon need to be submit next week,report bgt213 pon kne submit next week...
adehhh...
exam dh la just around the corner...
kepala ku bgai nk pecah ble pk sume niee....
mood tension suda datang...
lari cepatttt,nnti ada org yg kena marahhh...
jgn takot ku bkn harimau,ku hnyalah kucing jalanan...kahkahkah
ble da tnsion,hati mule sedih,ble sedih,rse nk nangis(ni la sifat wanita,lemah)...
dh tu,mule la,bnda yg nk dlupekan diingatkn kmbali,huhu...
sbb tu status slalu jiwang2,hehe...
tbe2 tringat abah...:(
sob...sob...sob
jd........
motif aku post entry kli nih adalah untk mntak maaf bnyak2 kpd sesiapa yg terkecil hati ngan aku,atau aku ade trkasar bhasa ke,atau trngumpat dgn x sengaja ke,atau trtinggikan suara ke,dan bnyk lg la negative things yg mngkin aku pernah wat kat korang sumer...
sejak akhir2 nie,aku moody sikit,emo terlebey-lebey...
bnyk masalah bermain di kepala otak aku nih,hnya Tuhan saja yg tahu...
better aku balik umah mngu nih untk tenangkn hati and nk prepare mental untk test dan exam yg bakal mnjelma nnti,huhhh...
so skali lg.......
aku nk mntak maaf@sory sngat2 eh...
klu rse nk bg pnampar kat aku pon xper,aku trime jer,supaya aku slalu bngun dri mmpi,hahahaha...(skip la ayt nih,xnk la bg pnampar,sakitt,aduhhh,bg hadiah pon xpe da,tbe2 jerr kan,nver mind,just ignore this sentence k...)
wish me gud luck 4 my test yerr...:)
ok,smpai dicini saja wat kali nih...
nk g ke kelas...daaaaa~~
salam syg untk sumer...=p

...EaRtH hOuR...






jomm ramai2 kita menyelamatkan bumi...
sokonglah earth hour...
bknnya susah pon...
hnya perlu padamkam lampu pada 27 mac 2010 iaitu hari sabtu pada pukul 9.00 pm hingga 10.00 pm...(1 jam jerr)
bumi kita semakin tenat dengan tangan2 manusia yg rakus...
kita mengeluh bila cuaca semakin panas,tp puncanya datang drpd kita juga...
jd...marilah kita berganding tangan menyelamatkan bumi kita yg cantik dan berharga ini dgn menyokong earth hour...
sayangilah bumi kita...

(^_^)...jom tutup lampu sabtu nie...(^_^)

transisi daripada remaja kepada dewasa...

adakah anda masih remaja @ sudah memasuki alam dewasa???
jika anda sudah melangkah ke alam dewasa,buanglah sifatmu yg masih lg keanak-anakan tu...
jgn ingat sy xtahu,ada juga yg begitu...(post kali ni agak skema sbb nk bahasakan diri sy dan anda,ok kan...x selalu pon,huhu)
sy tak boleh terima kenyataan umo sy akn mencecah 22 tahun...(kahkahkah...tp blom tua lg kan...kan...)huhu...
so,makan la jamu bnyk2 untk selalu nmpk muda k,huhu...


anda semua nak tahu x???

-especially untk kaum wanita:terdapat kajian yg dibuat oleh ahli psikology,wanita disarankan agar cepat2 mencari jodoh antara umo 25-30 tahun...nk tau knapa???sebab selepas umo 30 tahun,akan berlaku penurunan ciri fizikal spt (1)dagu jatuh (2)keupayaan fizikal menurun (3) buat keje sikit dh sakit2 badan (3)nk drive lama2 pon dh x mampu.


nk tahu anda obesiti ke x:klu Body Mass Index(BMI) melebihi 30,mknanya anda OBESITI...so,anda perlulah berdiet.
nak tahu cara yg terbaik berdiet???
-makan perlahan-lahan dan disertakan dengan senaman.
kebanyakan wanita x berjaya memaintainkan berat badan disebabkan mengamalkan diet yg extreme smpai obses kpd makanan.ish3...sy penah mencuba,memang x berkesan pon,huk3...


nk tahu tak???
-terdapat kajian yg dibuat menunjukkan bahawa:
-lelaki lebih pentingkan kecantikan wanita
-wanita kurang pentingkan kehandsoman lelaki

that's why la yg selalu kita tgk bnyk pasangan kat luar sana tu,si husband biasa2 ja,si wife ni cantik...hehe,tp x semua la,jgn marah...
-dan lg...selalunya remaja perempuan kurang berpuas hati dgn bentuk badan sepanjang akil baligh mungkin disebabkan pertambahan lemak...berbeza dgn remaja lelaki yg sngt berpuas hati dgn bentuk badan mereka kerana pertambahan muscle...


ada lg nie...
-terdapat satu stage yg dipanggil adolescent egocentrism dimana ia terbahagi pula kpd 2 bhagian iaitu imaginary audience dan personal fable.
-imaginary audience bermaksud kite perasan ade org menumpukan perhatian kpd kite.cntohnyer si A tgh berjalan-jalan ngan si B...pstu borak2,pstu ade la sorang lelaki dok usha si A nih tp si B dok tersengih-sengih perasan yg lelaki ni tgk dia...mknanya si B ni ade imaginary audience...(ramai jerr yg mcm ni kan,hahahaha)...
-personal fable plak bermksud kite perasan diri kite unik dan invisible dan beranggapan bahawa perkara buruk xkan berlaku ke atas kite.


nk tahu x lg???
-sebenarnya terdapat 4 jenis cinta menurut kajian ahli2 psikology.

(1)cinta romantik(cinta berahi)
-ada komponent sexuality dan infatuation(gila bayang@angau) yg tinggi.
-passion tinggi.
-cinta nie kena pandai jaga elok2,klu x, smpai setengah jalan je la perhubungan anda nanti.mintak simpang la kan.

(2)cinta affectionate
-contohnya spt ibu bapa kita.
-passion rendah
-keintiman tinggi
-commitment tinggi

(3)cinta fatuous
-cinta kepada seseorang yang jauh dan x semestinya org itu kenal or cintakan kita.
-contohnya cinta kepada Brad Pitt ker,hehe...
-syok sendiri la katakan.
-passion tinggi
-commitment tinggi
-keintiman rendah(ye la,x penah jmpa pon kan,cmne nk rapat)

(4)cinta consummate(cinta membara)
-cinta nie yg more preferred
- jd,kejarlah cinta yg nie
-passion tinggi
-commitment tinggi
-keintiman tinggi

...pilihan ditangan anda,buatlah pilihan yg bijak...

*p/s...bagi kawan2 ku,x salah jika anda sudah mula berusaha mencari pasangan hidup anda ketika ini.jodoh tidak datang bergolek kan,begitu juga dgn rezeki,kita perlu berusaha untk mendapatkannya.tp carilah jodoh yg diredhai oleh Allah...bg kawan2 ku yg baru mendirikan rumah tangga,tahniah diucapkan,semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat,insyaAllah...

andai dapat ku putar masa...


fuhhh...

puasss,bru ade mse free skit nk update blog nih...

tetibe rse tringat kat zaman dulu2...

innocent la katakan wktu tue...

nk balik ke zaman dulu!!!!!!!!!huk3

suatu ketika dulu...(wktu tadika,skolah ren. & men.)
ni yg kite rse...

-xder bnyk assignment
-rileks je hidop
-main masak2(hahahaha)
-x bnyk masalah nk pk
-hepy jerr slalu
-ramai kawan(skang nie rmai kwan mkan kwan,ish3...)
-boleh naik basikal
-hati pon x slalu sakit
-cikgu sayang
-x ketagih fb
-x addicted main2 sms(sbb hndset pon xde lg,hahahah)
-xder org smpai hati nk marah2(budak2 la katakan wktu tuh,hehe)
-hati masih suci,pure dan bersih(skang dh tercemar skit)

~(best sngat wktu dulu2)~...touching

~(i wish i can go back to that world)~...sad2...:(

tp.....mujur ade fb,dpt aku keep in touch balik dgn mmber2 lame,alhamdulillah...smile back....:)