Selamat Berpuasa Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum ^^

Alhamdulillah..
hari nie hari pertama kita berpuasa kan.amacam? feeling eksaited tak? harus lah kan.hehehe..pagi pagi nie memang bersemangat, bertenaga dan serba serbi kuat lah kan.jangan petang karang lembik macam biskut marie yang lemau tu dah la ek.kena energetic the whole day tau.baru feeling wondeful je masa nak berbuka nanti.ihiksssss :)

semoga Ramadhan kali ini penuh makna buat kita semua.semoga kita ikhlas dalam melakukan ibadah puasa nie.bulan puasa nie bukan alasan untuk kita malas malas keje, malas malas study eh. itu semua ibadah jugak tau.satu lagi, buang sifat tamak masa nak beli juadah berbuka nanti di Bazar Ramadhan.membazir tak elok.jangan di ikotkan sangat nafsu makan tuh.huhuuu..

okey lah.nanti nanti update lagi.nak sambung keje.mueheheee.. selamat berpuasa korang korang semua.dan selamat berbuka petang nanti :)










jalan jalan Penang ;)

Assalamualaikum ^^

ini cerita hari ahad lepas.baru ada masa nak update.weeehuuuuu ~ susah betol sekarang nie nak cari masa untuk bertemu dengan sepupu sepupu yang ohsem ! masing masing sibuk dengan hal masing masing.walaupun kitorang semua masih single, takde bini or laki or anak nak dijaga, hakikatnya kami tetap busy.hahaha..

cadangye nak pusing pusing Korea taw tapi bajet lari pulak.masing masing nak kumpul duit nak kawen.so, weolsss decide pusing pusing Penang je lah.huuuuu ^^ tapi kemain seronok tak hengat wehhh. berjalan jalan sambil membesarkan perot memang daebak.korang tak akan rasa penat selagi perot sentiasa terisi.muehehehe~ lepas tuh, bila sampai rumah je terus pengsan atas katil.besok pulak pegi keje dengan mata dah macam panda tak cukup tidur.errrrrr =_='

- Welcome to Penang - *nak promote Penang kat korang ni tau. jemputlah ke sini yer.ihikkss


sesampainya kitorang di Queensbay, melahap dulu di McD ..

sape lah punye keje nie.candid masa orang tengah memuaskan nafsu makan.errrrr, comotnyerrr :/ *ini kira dah abeh sopan kot
alang alang dah kat sini, shopping lah kejap kan ;)

then, we are heading to Bukit Bendera ! bila weekend je konfem ramai pelawat.nak masuk cuma kena keluarkan RM8 je untuk dewasa.wajib tunjuk IC tau.kalau takde IC means korang tu foreigner lah.so, nanti kena bayar RM30.rabak lah poket.hewwwww~

yeahhhhh.. lets gerak to puncak Bukit Bendera ! laju tau train nie.tak sempat pon nak usha kot kot ada 2,3 ekor kera sedang bergayut ke.ada yang sampai pening pening lalat jugak lah bila turun dari train nie.jangan sampai termuntah muntah dah la ek ^_<
see, kejap je dah sampai puncak.tenang segala jiwa dan raga bila dapat tengok view nie.subhanAllah
 



driver bersama penumpangnya.ehekkkk :)

*wink2 *_*

memang masa nie matahari tengah tercacak atas kepala kot -_-'

ini memang daebak.boleh zoom apa yang korang nak tengok.rasa macam nak bawak balik seketol teropong ajaib nie.dah la kaler pink.hehehe.. nak guna teropong nie kena kasi sehinggit dulu tau

okey, memang tak faham kenapa reaksi aku macam tu.nak feeling macam tengah winter dekat obersi kot *sigh

teeeheeeeee ^^

budak yang dekat belakang tu siap nangis ajak ayah dia turun bukit sebab ternampak sekor kera atas pokok :D


HAHAH.. weolsss dah berhenna ;)

posing kejap ^^
lepas dah puas jalan jalan di Bukit Bendera.weolsss decide nak makan duqian Balik Pulau.jalan nak ke sana memang mencabar abes.bengkang bengkoknye boleh tahan, macam ular kena palu kot.so, korang kena hati hati lah sikit bila drive kawasan tu.

tadaaaa ~ duqian oh duqian.sedap habaq hang duqian Balik Pulau nie.sebijik dah RM32.mahal pon kalau sedap memang berbaloi lah kan.ada uncle tu cakap duqian Musang King memang baka terbaek.sebijik boleh dapat dalam RM45.kitorang nak try tapi dah abes.*kuciwaaaaa


nice kan henna nie ;)
destinasi seterusnye dah takde gambar.hahah.. penat kot.nak senyum pon macam tawar je.then, kitorang pegi Taman Rimba pulak dekat Teluk Bahang.rendam kaki dalam air sambil buat spa ikan.memang terbaik ahhh.nak mandi pon tak bawak baju lebih.huhuhu.. lepas tu, singgah kejap Batu Ferringgi.layan perot dengan ABC, rojak dan laksa Penang.lepas kenyang terus blah.

last destinasi nak hantar adek balik politeknik.tapi sempat lagi dinner dengan char koew teow di Permatang Pauh.bahagia sungguh perot hari tu :)