'MAMACITA' capai 2 juta views dalam masa sehari

Assalamualaikum ^^


MV terbaru daripada Super Junior 'MAMACITA' yang mencapai 2 juta lebih views dalam masa sehari selepas dikeluarkan di YouTube.





English Translation:


Why are you shutting your mouth right now?
Did you decide to just go with the flow?
Just say shh! Then everything will calm down
Everyone keeps nagging
Were you expecting us to be Superman?
This world is good enough to play in, right?
If you do as you always did, go as you always went
There’s no way you’ll stick out and be hit by a hammer
We’ve strongly protected ourselves, yes!
Donghae also says that, yes!
We have this specialness, ooh!
Exactly what kinds of things happened?
Hey! MAMACITA! I am a-yayayaya
The cruelly broken dreams are a-yayayaya
Something has broken and left, even the tears have dried
Those who wear the armor feel its weight, you can’t do that!
Whoever started it first or not, I just want to stop and end this
Words that provoke each other, it’s like a war without purpose
They just see the benefits right in front of them at the moment
They try to hide their sharpened teeth
Forgetting the really important things but asking again, so dumb
Can’t you hear even when I’m yelling? Yes!
Did you make a promise you can’t keep? Yes!
Did you get a good solution? Ooh!
What exactly is going on?
Turn around and go another way
I’ll comfort you, who is hurt
Going down so it fits that spot
You ain’t got no chance
Don’t lose this chance because once it’s gone, you’ll never have it again
(It’s) Funny, I don’t think so! Don’t preach to me
I’m the top of the top, you’re the bottom of the bottom
Do you think you’re the only one who lost this power game?
Just close your lips Shut your tongue
I can’t just dream a different dream by myself, I need you right now
I need you, I need you
With a lot of affection, a lot of laughter, when I’m with the people I love
Sometimes, I look back and I think to myself, you did such a good job
I am here, we are here, there is a future to be excited for
Until always, we will gain strength once again
Hey! MAMACITA! I am a-yayayaya

Romanized:

(with individual parts)
[Siwon] Neoneun wae jigeum ibeul makgo inna heulleoganeun sullidaero ttareugiro haenna
Geunyang swit! Hamyeon jamjamhaejil geol modu aesseo bagajireul geulgeodae
[Kyuhyun] Syupeomaenirado gidaehago inni? Imanhamyeon nolgi joheun sesang matji?
Wollae hadeon daero gadeon gilman gamyeon twieoseo mangchireul majeul iri eobtjannni?
[Kangin] Kanginhage jikyeoon uriyo! Yes!
[Donghae] Donghae yeoksi geureoke malhaeyo! Yes!
[Leeteuk] I teukbyeolhameul da gajin uriyo! Ooh!
[Ryeowook] Dodaeche museun iri isseonna?
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can’t do that!
[Donghae] Nuga meonjeo sijakhaetdeon maldeon, ije geuman jom kkeutnaebogo sipeo.
Seoro jageukhaneun mal, mal, mal mokjeok eomneun jeonjaeng gata.
[Ryeowook] Dangjang nunape ideungman bogo, nari seon ippareul garyeodo bogo
Jeongmal jungyohan geol ijeonneunde tto mutgo.. So dumb
[Sungmin] Sorichyeodo deulliji annnayo? Yes!
[Heechul] Jikiji motal yaksok haennayo? Yes!
[Siwon] Siwonseure haegyeoreul bwannayo? Ooh!
[Ryeowook] Dodaeche museun irilkka?
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can’t do that!
[Sungmin] Doraseoseo dareun gillo gillo.
[Leeteuk] Dachin neoreul wihae wiro wiro.
[Shindong] Geu jarie matge allo allo
[Kyuhyun] You ain’’t got no chance. Nochijima hanbeon tteonamyeon jabeul su eobseo.
[Eunhyuk] (It’’s) funny, I don’t think so! Seolgyohajima
Nan gap junge gap, neon mallya eul junge eul.
I pawogeimeseo millyeo beorin jaga neo hanappunigennya?
[Shindong] Just close your lips. Shut your tongue.
[Kyuhyun] Na honja dareun kkumeul kkumyeon jeoldae andwae. Jigeum nega pillyohae.
[Ryeowook] Nega pillyohae. [Kyuhyun] Nega pillyohae.
[All] Jeongdo manko useumdo manko johahaneun saramdeulgwa saragago
Gakkeumssigeun dwireul dora bwasseul ttae neomu jalhaewatguna saenggakdeul ttae
Nado itgo urido itgo gidaehae bolmanhan geureon mirae itgo
Eonjerado urin dasi hanbeon deo himeul naege doelteni!
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya
Janinhage kkaejyeobeorin kkumi ayayayaya
Mwonga muneojigo tteonasseo nunmulmajeo da memallasseo
Gamtureul sseun ja mugereul neukkyeo! You can’t do that!
[Kangin] Doraseoseo dareun gillo gillo.
[Leeteuk] Dachin neoreul wihae wiro wiro.
[Eunhyuk] Geu jarie matge allo allo
[All] You ain’’t got no chance. Nochijima hanbeon tteonamyeon jabeul su eobseo.
[All] Hey! Mamacita! Naega ayayayaya

Translation Credits: pop!gasa 
Romanizations by: kpoplyrics.net






New Korean Reality Show | Roommate

Assalamualaikum ^^

aku ni nak kata k-pop tegar tu idok la sangat kot. tapi dok layan jugak korean series, movie, reality show & lagu lagu dorang. kenal lah jugak serba sikit retisnya tuu. hahaha.. kalau peminat tegar Running Man, memang yes. aku layan every episodes. never miss out. since aku ni memang spesies cepat stress. so, aku perlukan hiburan ringan yang boleh bagi aku ketawa berdekah dekah sampai terasa ke pankreas aku. muahahaha.. 

dan sekarang ni aku tengah addicted dengan reality show 'ROOMMATE'. sebab boyfriend ittew adew dalam tew tau. hekhek.. siapa? rahsiaaaaa ! asalnya dorang ada 10 roommates tau. tapi, recently ada 2 orang ahli yang left the show due to scandal apa entah dan jadual kerja yang packed. so, sekarang ni tinggal 8 orang je lah.

***

CAST 
NameProfessionBirthdayRoomPrior Living Arrangement
Current Members
Hong Soo-hyunActressFebruary 15, 1981(age 33)Room 3With Parents
Jo Se-hoComedianAugust 9, 1982(age 32)Room 5With Friends
Lee Dong-wookActorNovember 6, 1981(age 32)Room 5With Parents
NanaSinger, After School memberSeptember 14, 1991 (age 22)Room 3With Group Members
Park Chan-yeolSinger, EXOmemberNovember 27, 1992 (age 21)Room 4With Group Members
Park Min-wooActorMarch 22, 1988(age 26)Room 2Alone
Seo Kang-joonActor, 5urprisememberOctober 12, 1993(age 20)Room 2With Group Members
Shin Sung-wooSinger/ActorJuly 26, 1968(age 46)Room 4Alone for 30 years
Song Ga-yeonMartial ArtistDecember 28, 1994 (age 19)Room 1Alone
Former Members
Park BomSinger, 2NE1memberMarch 24, 1984(age 30)Room 1With Group Members, then Alone
Lee So-raModelNovember 4, 1969(age 44)Room 1Alone for 20 years
EPISODES
Episode #Broadcast DateEpisode TitleNarrator
1May 4, 2014If one day, to live with a strangerLee Dong-wook
2May 11, 2014Approaching you slowly, little by littleLee So-ra
3May 18, 2014Love is an open doorHong Soo-hyun
4May 25, 2014If together, it can't get tastier than thisShin Sung-woo
5June 1, 2014You are my springSeo Kang-joon
6June 8, 2014Bom's message becomes a realityPark Bom
7June 15, 2014Magic Girl Nana and Laughter Defense Corp Kang-dash ManNana
8June 22, 2014You are my No.1Park Min-woo
9June 29, 2014Sweet, spicy, and bitter tastesChan-yeol
10July 6, 2014Youth never comes againJo Se-ho
11July 13, 2014How nice would it be if only good things happened?Song Ga-yeon
12July 20, 2014Clear skies after cloudy skiesChan-yeol
13July 27, 2014Achieve the goal SundayHong Soo-hyun
14August 3, 2014Will joy come after hardship?Jo Se-ho & Seo Kang-joon
15August 10, 2014A summer night's miracle
16August 17, 2014Begin Again at the End
***

***

boleh tonton di kshowonline.com dan cari dalam category 'Roommate'.





[REVIEW] Ju-On 3 : Beginning of The End

Assalamualaikum ^^

aku dah tengok filem Ju-On 3 : Beginning of The End ! nak kata aku minat filem bergenre seram ni tak jugak kot. sebab kalau dalam panggung pon nanti aku tengok celah celah jari je. hahaha.. but, kalau horror movie yang from korea or japan, aku layan je. hiksss.. taktau nak bagi berapa bintang untuk filem ni. sebab aku macam tak faham sangat plot citer die. then, movie ni banyak scene flashback. maybe director nak macam audience 'kau pikirlah sendiri'. haaaa, camtuh. atau mungkin aku asyik tutup mata je dalam panggung tuh. so, aku macam tak sempat nak hadam the whole story. hahaha.. atau mungkin jugak sebab aku tak follow yang Ju-On 2 kot. tapi Ju-On yang first aku rasa macam best sikit dan seram banyak. 

Ju-On 3 ni bukan tak seram. sebab kalau tak seram takkan ada orang nak menjerit jerit dan melalak bagai kan. menjerit sebab terkejut kot. kikiki.. bagi aku hantu budak yang pucat tu tak menyeramkan sangat. tapi yang scary mary tu hantu mak dia ! aku fobia bila tengok mak dia jalan. sebab aku rasa macam seram tapi at the same time aku nak tergelak. macam mana tu. hahaha.. ahhh, korang pi lah tengok sendiri. ermm.. aku bagi 3 stars lah.


Release Date: 31 Jul 2014
Language:Japanese
Subtitle: Chinese / English / Malay
Genre:Horror
Running Time: 90 minutes
Director:Masayuki Ochiai
Cast:Nozomi Sasaki
Synopsis:
This film focuses on the deceased Saeki family and its curse. An elementary school teacher named Yui (Nozomi Sasaki) visits the home of a boy named Toshio Saeki (Kai Kobayashi) who's been absent from school for a long period of time. When she arrives, she re-lives the horrifying events that occurred in the Saeki household 10 years earlier.

Kayako (Misaki Saisho). (Encore Films)

Toshio (Kai Kobayashi) watches Nanami (Reina Triendl). (Encore Films)

Toshio (Kai Kobayashi). (Encore Films)


The Grudge: Beginning of the End - Ju-On: Beginning of the End







phewww~ menggigil jugak nak siapkan entri ni. meremang bulu roma aku. takot jugak aku kalau tetiba objek dalam gambar gambar tu tetiba bergerak. *imaginasi ! errrrrr.. 


Cerita Hari Raya Cik Ayu (2014)

Assalamualaikum ^^

hamboihhh.. kemain tajuk dia kan. macam drama melayu ! ok. amacam raya hampa? happening tak? ka suam suam kuku ja. ehekkkk.. aku sampai sekarang masih mood raya tau. walaupun jasad dalam office, tapi otak aku dok refresh saat saat aku menikmati ketupat dengan rendang ayam, cicah nasik impit dengan kuah lontong. perghhhh.. *meleleh ayaq liuq. kalau boss perasan neh, mati aku kena bahan. hahaha.. 

bagi aku, raya tahun nie bersederhana ja. macam jugak tahun tahun yang lepas. no different. umoq pon dah menjangkau 2_ dah. *sila isi tempat kosong. dah tak dapat nak kumpul duit raya macam zaman kecik kecik dulu. kena bagi orang pulak duit raya. hakhak.. jealous bila tengok adik lelaki aku balik dengan dua dua belah kocek baju melayu dia padat dengan duit raya. fuhhhh.. 

yang menjadi mimpi ngeri buat aku adalah bila raya as single. sebab bila sedara mara datang ja umah, konfem tanya soalan yang scary mary kau !  hang bila nak kawen? bila hang nak kawen? kawen.. kawen.. kawen.. tanya la soalan, bila aku nak jadi jutawan ka?! bila nak kurus ka?! hmm.. hmm..  kalau lah boleh upah orang jadi suami aku sat buang 2,3 hari ka, dah lama aku buat k. hahaha.. 

dan tahun nie lah pertama kalinya raya tanpa tok wan. tak dapat nak cium tangan tok wan. tak dapat nak bermaaf maafan dengan tok wan. rindu arwah sangat sangat. dalam tak sedar, dah sebulan arwah pergi. :'( Al-Fatihah..



1st Syawal : bersama jantung hati aku. muka aku memang resemble tok very much. copy paste katanya. ala ala chubby cibi maruko chan gituhhh. hahaha

2nd Syawal : nie lah 5 beradik dunia akhirat. aku lah yang sulong. aku lah yang paling tua. hmmm.. susunan mengikut hierarki dah ni kot. kikiki
2nd Syawal : 'sayang, bawak i pi jalan jalan tau'. ehemmm 



3rd Syawal : dah hari raya ke-3 baru sempat nak keluar rumah. baru sempat nak jalan jalan. baru sempat nak serbu open house. baru sempat nak makan sampai terjojol pusat. baru sempat nak membulatkan diri sendiri. kahkah

3rd Syawal : nie lah sweetheart aku yang paling setia ! muka kitorang memang tak seiras. tapi hati sama. hati tisu ! hahaha






sekian.. itu je lah ceritanya raya cik ayu di Penang. tak perlu dengan kemewahan untuk merasa meriahnya hari raya. cukuplah sekadar dapat bersua muka, bersalaman dan bercium tangan dengan insan insan yang tersayang di hari lebaran. walaupun serba sederhana, tapi nikmat keindahan Aidilfitri tetap dirasa. semoga kita dapat bertemu lagi dengan Syawal tahun depan. InsyaaAllah..