maafkan aku ...

Assalamualaikum ^^

fuhhh fuhhh fuhhh ! penat tiup habuk dalam belog nie.huiyoooo.. dah lama gila tak post entri baru.rindu gila dengan new post.maafkan aku kerana telah membuatkan korang rasa rindu amat dengan aku.muahahaha ! kesibukan diri dalam menjalankan tugas sebagai seorang pekerja yang  berhemah, berdedikasi & berdisiplin telah membataskan segala aktiviti aku.

kalau boleh setiap malam bila balik keje nak je aku makan, mandi, tidur depan lappy sambil mata membongkang berblogwalking ke belog rakan.tapi.. apakan daya diri ini tak mampu melakukan multi tasking.tidur adalah keutamaan.hahaha.tunggulah bila aku tak busy sangat, nanti aku akan terjah belog korang sampai pagi okeh.

balik keje semalam, ade suprise lagi ! dapat buah tangan dari Korea, KL & Nilai.weeehuuuuu~ tidur tersenyum sampai ke pagi :) lepas tuh, tak sangka pulak menang saguhati dalam contest 2012 Tahunku Yang Cantik yang telah dianjurkan oleh encek Syaifuddin Alias yang kacak lagi bergaya.sangat sangat bersyukur walaupun tak dapat jadi juara.saguhati pon adalah satu penghargaan, sedangkan diri ini baru nak merangkak rangkak dalam dunia SEO.Alhamdulillah :) terlalu banyak kejutan yang membahagiakan dalam tahun 2012 nie.huuuuu ^^ rasa sayang nak berpisah dengan 2012 ;(


tadaaaa~ buah tangan dari insan tersayang ! paling suke hello kitty tuw.bila pasang malam malam, akan keluar cahaya warna warni macam dekat i-City wohh.cantek sangat ! ohsyem ^^

Ahad yang penuh ketenangan ..

Assalamualaikum ^^

aucakkkk ! kejap ada.kejap hilang.kejap ada.kejap hilang.itu lah aku.muehehehe :D 2,3 hari lepas diri dahku ini terasa sangat sibuk mengalahkan jutawan fakir kerana sepupu gua mau kawen.biasa lah bila bulan 12 menjelma kan.kawen kawen tu dah menjadi fenomena alam.kelmarin baru saja berlangsung majlis perkahwinan sepupu gua dengan meriahnya.sedara aku yang datang jauh jauh sempat lagi bersesi soal jawab dengan aku macam polis pencen.soalan yang sering ditanya, "kau Ayu, bila lagi?.jangan tunggu lama lama.dah ade, langsungkan aje."aku pon tersenyum malu macam kambing gurun.coming soon bebeh ~

akibat penat ke hulu ke hilir melayan tetamu yang datang.semalam aku tidur lena giler.rasa macam dah tak sedarkan diri.handphone melalak lagu k-pop pon aku dah tak dengar.nyamuk gigit pon aku dah tak peduli.hahaha.nasib hari nie tak jadi nak keluar tengok wayang dengan sepupu.kalau tak, tentu tentunya aku buat tahik mata je dalam panggung tuw.huuuuuu^^ hari nie masa untuk merehatkan badan sepuas puasnya.hoooyeahhhhh !



*untuk yang merindui aku.ahakkkkssss~ puiiiiii  xD


*aku pon sibuk nak berinai -_-'



Puan Maria Elena

Assalamualaikum ^^

berjuta juta tahniah buat Maria Elena ! siapa tak kenal blogger yang amat gojes serta cun melecun dan femes seantero dunia tuh kan.beliau dah selamat menjadi isteri kepada encek suaminya.pelamin yang very de sweetest.busana yang very de ohsem.pasangan yang very de romantics *english apa yang aku pakai neh.lantak lah.hahaha.pendek kata, semuanya cantik cantik belaka.aku yang tengah membelek belek gambarnya nie pon sampai tak terkata kata.speechless ~ -_-'


like dis photo very much ! :) gambar nie aku cilok secara halal dari Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography.



Pemenang Contest : Jawab & Menang

Assalamualaikum ^^

merujuk kepada contest INI yang telah berakhir semalam, aku dah ada pemenangya ! huuuuu^^ guest who?



*klik imej untuk tumbesaran.


tahniah buat saudari Maisarah Azmi ! pemilik belog Sararose Dot My !.sila tuntut hadiah anda.inbox saya di SINI okey .berdasarkan jawapan jawapan lain yang diberi, ramai jugak yang tak tahu nama buah nie.spesies nie hampir mengalami kepupusan kot.susah nak jumpak mana mana.tapi, dalam kawasan kampung mungkin ada.belakang rumah aku ada lah sepokok.memang jaga elok elok supaya pokok tu tak mampus.hehehe.

buah nie namanya 'Buah Nam Nam'.tapi, ada jugak yang panggil 'Buah Katak Puru'.nama saintifik, Cynometra Cauliflora.rasanya masam kelat masa muda dan akan berubah menjadi masam masam manis apabila masak.ada sumber mengatakan buah nie boleh menjadi penawar kepada penyakit kencing manis.insyaAllah.



menang GA !

Assalamualaikum ^^

weeeeehuuuuuu ~ dahku sedang gembira tak terkata nie ! hati dahku sedang berbunga bunga tahik ayam! kenapa? kenapa kah? macam suspen pulak.errrrrr.. ada orang propose i yooo ! hiks.tipu jer ! korang sediakan telinga dekat sikit dengan lappy korang tuw okeh.aku nak jerit kuat kuat neh biar pecah gegendang telinga korang.hakhakhak.

sebenarnya ...........

aku MENANG GA !!! hehehe.macam over je kan.menang GA pon nak jerit jerit.ada aku kesah.hahaha.selama aku menjoinkan diri dalam GA nie, this is my first time i menang okek.baru ada rezeki kan.Alhamdulillah :)

special thanks to belog Jaja Sutera yang telah menganjurkan GA nie.nak tahu aku dapat hadiah apa?jeng jeng jeng ...


lawa tak? sila lah jeles dengan ai.. huuuuuu^^ 
sekarang pon memang tengah pakai rantai loket love.neh dapat lagi.
syukur :)


xoxo ..

Contest : Jawab & Menang

Assalamualaikum ^^

tskkkkk T.T maaf sebab agak lama menyepi.beberapa hari lepas diserang gastrik, demam pulak menyerang.hidung pon dah macam badut.merah akibat selsema.sobsssss ! suara pon dah mengalahkan rocker terkenal tanah air, Amy Search.

sampaikan siang tadi aku ke kedai niatnya nak beli topup Celcom la.tapi, aku tak tahu lah apa yang aku dah cakap dengan taukeh kedai tu.sampai je rumah, baru aku perasan aku salah beli topup.dia baginya aku topup Digi.masa dia bagi tu mungkin mata aku tiba tiba rabun warna ke apa entahla.demam punya pasal la neh.huuuuu^^

nak patah balik memang aku dah tak kuasa.nak bagi adek pon masing masing pakai Maxis.untuk tidak merugikan topup tu, makanya, aku nak buat satu contest untuk korang.siapa yang dapat jawab cepat & tepat, aku akan hadiahkan topup Digi RM10.pengguna Digi silalah join.hehehe.senang je contest nie.cuma perlu jawab soalan yang aku bagi.korang hanya perlu bagi jawapan dalam ruangan komen entri nie je.tak perlu buat entri.



soalan : apakah nama buah ini? 


sila jawab di ruangan komen entri nie yer.hanya satu jawapan bagi setiap orang.hanya seorang pemenang dengan jawapan yang paling tepat akan dipilih.siapa cepat dia dapat !  
TUTUP : 11.00 PM 17/12/2012 (ESOK) 
 ..semoga berjaya semua ! :)




xoxo .. 

kosong ..

Assalamualaikum ^^

ok.malam nie mood aku memang betol betol dah ke Laut China Selatan.tak boleh nak buat apa dah.nak panggil balik pon takmau mai jugak..what to do? hurmmmmmm.

layan ahh dulu MV nie.best kot :) sesape yang tak minat k-pop sori la eh.huuuuu^^


khamis yang ceria ..

Assalamualaikum ^^

fuhhhh.baru bersemangat hari nie.semalam seharian menghabiskan masa tidur dalam bilik je akibat diserang gastrik.sakitnya hanya Tuhan je yang tahu.nak bersosial pon dah tak mampu.apa lagi la nak lompat lompat, terkinja kinja macam kera dapat bunga.badan pon dah lembik macam jelly.namun, dengan menggunakan antibodi badan sepenuhnya tanpa sebarang ubat, Alhamdulillah.. hari nie i am back to normal ! dah sihat :) mahu blogwalking sampai lebam bijik mata -_-'



*wajah ceria di pagi khamis ^^

xoxo ..

jumpe retis !

Assalamualaikum ^^

baru lepas menikmati cucur jagung panas panas.fuhhhh, enak giler kot.kenyang sudah perot nie.Alhamdulillah.hehe..ok, aku nak mulakan cerita tentang hari sabtu yang lepas.daripada takde buat apa apa kat umah, baik kuar jenjalan kan.so, aku decide nak bawak adek adek pegi event Jelajah Janji Ditepati yang diadakan di Padang Kawad USM, Penang.ohh, rindu tempat belajar aku dulu.3 tahun kat sana memang buatkan aku tak boleh lupa langsung USM.asalkan ada event apa apa yang best mesti aku join.huuuuuu^^

first time kot pegi Jelajah Janji Ditepati nie.nak tahu jugak apa yang ada kan.sampai je sana.mak aiiiiii, punye lah ramai manusia.mata aku pon dah dirabuni dengan warna oren.waktu aku sampai tu, PM kite tengah bagi ucapan.banyak la jugak booth yang ada.dah la sampai pon dah tengahari.rasa macam nak terbakar kulit.tapi, nasib la boleh berteduh dalam booth.phewww~

ada booth yang buat game.memang best la jugak.kalau menang dapat hadiah.retis pon ada kot di booth TV3, 8TV dan NTV7.adek aku jawab soalan ape entah untuk drama Mimpi Cinderella.betol pulak tuw.dapat jugak dia hadiah.hahaha.


 
*macam kanak kanak ribena tak?  -_-'

 
*ok.adek tinggi daripada kakak.aku akur :]

 
*ini pon adek tinggi daripada kakak.kakak tak cukup kalsium.hahaha

*uping dan iping kepala besar :) dorang bagi chance budak budak je amik gambar dengan uping iping, aku pon nak jugak.tssskkkkk :'(

*Iena Azman (Mimpi Cinderella) dan Chinta (Cinta Itu Milikku) tengah beramah mesra dengan peminatnya.Iena Azman nie memang cantik gilosss bile tengok depan depan.friendly pulak tuw.lelaki konfem cair ~

*Tam tengah main game dengan peminat.

*nak jugak amik gambar dengan retis kan.heeeeee^^

*gambar Polaroid sebagai kenangan  =)




Makan di Seoul

Assalamualaikum ^^

phewww~ lama jugak aku menyepi dari dunia belog nie.aku agak mesti ada yang rindu.betol tak? huuuuu^^ .dah berapa hari aku tak update entri baru kan.bukan malas atau segan.tapi masa yang tak mengizinkan.lappy pon tak sempat nak sentuh.tengok, betapa sibuknya aku 2,3 hari nie.nak terjah belog korang lagi la tak sempat.sekarang dah free.makanya, nanti aku akan terjun komen entri korang eh.

bukannya sibuk menguruskan majlis perkahwinan atau ape.tapi sibuk bersuka ria dengan adek adek ! dah lama perot aku tak dimanjakan dengan makanan yang lazat lazat.dah lama kaki tak jalan jalan sambil beli dan belah.dah lama tak cuci cuci mata tengok mamat hensem.errrrrrr.senang citer, dah lama tak keluar menghabiskan duit poket.heeeeee :D

kelmarin aku pegi Seoul woooo ! Korea tuw.tapi Seoul nie lain macam sikit arrr.tak jumpe langsung pon orang Korea yang mata sepet serta putih melepak tuh.yang ada cuma lah orang Melayu, Cina dan India.salji pon takde.hahaha.korang ingat Seoul kat Korea je ker.kat Malaysia pon ada tau.namanya, Seoul Garden.kalau dalam penang nie boleh jumpe kat Gurney Plaza.Seoul Garden nie tempat makan yang menghidangkan makanan ala ala Korea.ada korean BBQ dengan steamboat buffet.semuanya dijamin halal :)


 
*bila dah sampai, wajib posing dulu ala ala JLo -_-'
 
 
*nampak tak muka kitorang lapar tahap nak makan orang  *_-

 



gendang gendut tali kecapi, pecah perot boleh mati.jadi, bila perot dah membuncit sampai terjojol pusat, maka kami pon berangkat pulang dengan senang hati.tunggu entri seterusnye tau.nak cerita tentang hari sabtu lepas pulak.hehehe.till then.baiiiii ^^

xoxo ..

Gembok Cinta

Assalamualaikum ^^

mari kita amik mood Korea malam nie.asyek amik tahu hal hal dalam Malaysia je kan.apa salahnya sesekali meluaskan pengetahun ke negara orang pulak.hehehe.kenapa aku pilih Korea? sebab memang aku nak sangat pegi Korea.one day insyaAllah i'll go there too.lagi pon hati tengah jeles tahap nak cubit pipi sendiri sebab tak dapat join mak sedara dengan family die melancong ke Korea.sekarang nie sure dorang tengah menikmati kesejukan salji kat sana.tsssskkkk !

korang nak tahu tak ada satu tempat dekat Korea yang menjadi daya tarikan pengunjung.tempat tu merupakan salah satu tempat yang agak femes arr kat sana.tak sah kalau tak singgah kalau dah alang alang jejakkan kaki di bumi Korea tuh.pernah dengar Gembok Cinta? haaaa.itu lah nama tempatnya.special place for pasangan yang saling cinta mencintai.auwwwww ! romantik gitu.cewahhhh :D


 
 




Gembok cinta atau Love Lock adalah gembok biasa yang dipasang di beberapa sudut Namsan Seoul Tower yang telah disediakan. Mereka percaya bila sepasang kekasih memasang gembok cinta di tempat tersebut cinta mereka nescaya akan abadi kerana gembok tersebut melambangkan cinta sepasang kekasih. 

Tradisi memasang gembok cinta sudah popular sejak tahun 1990 an. Selain itu, ada pasangan selebriti yang mengikat janji cintanya seperti yang pernah ditayangkan dalam program “We Got Married” sehingga mengundang perhatian pasangan lain untuk ikut melakukan hal yang sama.

Disana terdapat bermacam macam gembok, dari yang biasa, bentuk love, borgol, dengan berbagai macam tulisan berisi harapan dan cita-cita pasangan.Setelah gembok dikunci sepasang kekasih tersebut bersama-sama menaiki N Seoul Tower kemudian membuang kunci gembok dari ketinggian menara itu.Maka, gembok tersebut akan terkunci selamanya sehingga tradisi ini disebut Love Lock (kunci cinta).[...sumber]







macam sweeeettt je kan ! huuuuuu^^ 
 
ehemmm.. nanti nak ajak mamat neh la teman aku pegi Gembok Cinta tu.konfem dia mau kan.korang sila jeles ! hew3 :p ( Lee Jong Hyun from C.N Blue )



errrrr.. kalau mamat yang atas tuh takleh teman, mungkin dia sibuk. nak ajak mamat neh pulak lah.korang sila jeles lagi ! hohoho ( Aron from Nu'est )






adehhhh.pengsan tengok kekacakan mereka -_-'
xoxo ..

jatuh cinta dengan Istanbul !

Assalamualaikum ^^

ohh, diri ini masih dalam mood keterujaan dengan filem 'Istanbul Aku Datang' ! baru je tengok filem tu kat lappy tadi.tak kisah lah walau terlambat asalkan boleh tengok jugak kan.huuuuu^^ ok.bagi aku, filem nie memang best tahap menikmati lolipop strawberi tepi pantai.jalan cerita yang simple dan tak berbelit belit.bergenre komedi, sweet sweet, kelakar dan romantik bagai.sumpah best !

rasa macam sekarang jugak nak terus book tiket untuk ke Istanbul ko tahu.hahaha.Istanbul such a lovely place to go.bahasa Turki yang unik.makanan yang lain daripada yang lain.sangat sesuai dijadikan sebagai sebuah destinasi berbulan madu.konfem cinta yang tengah berputik pon terus berbunga bunga dengan mekarnya.cewahhh ! *jiwang lah sangat

dalam filem nie, Lisa Surihani memainkan peranan sebagai Dian yang juga merupakan seorang blogger macam kite ! .weeeehuuuu^^ dia ke Istanbul semata mata nak jumpa dengan kekasih hatinya yang bernama Azad yang dilakonkan oleh Tomok.tetapi, masa dekat Istanbul, Dian bertemu seorang jejaka yang mampu menggoncang hatinya saat Azad buat perangai apabila bercinta dengan gadis Turki tanpa pengetahuan Dian.jejaka itu adalah  Haris yang dilakonkan oleh Beto Kusyairi.

ada satu tempat yang dipanggil Aya Sophia ditonjolkan dalam filem nie yang turut menjadi kemegahan penduduk Istanbul.Aya Sophia atau dipanggil Hagia Sophia  merupakan satu bangunan muzium di kota Istanbul. Bangunan ini sering dianggap sebagai bangunan yang teragung dan tercantik di dunia. Hagia Sofia dibina sebagai Gereja Besar Kristian Ortodoks tetapi diubahsuai menjadi masjid agung oleh kerajaan Turki Uthmaniyyah pada tahun 1453. Kerajaan Republik Turki telah menjadikannya sebagai muzium pada tahun 1935.[...sumber]


 
 cantik kan Hagia Sophia nie :) [pic rembat Google]

"walaupun kita bercinta dengan seseorang tu dah 2,3 tahun,
 tapi at one time, seseorang yang kita kenal hanya 
2,3 minggu tu je adalah sebenarnya jodoh kita."
- Jodoh Itu Rahsia Allah -

nak tahu the whole story filem nie? tonton sendiri di SINI !
till then, baiiiii.
xoxo ..

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Assalamualaikum ^^

 
klik SINI jika berminat untuk join ...


SYARAT-SYARAT :
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : BOX CREATIVE
3. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini

Tarikh tutup : 12/12/2012
Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan )
Pemenang akan di pilih melalui Random.org



mangsa ngauman seekor kucing

Assalamualaikum ^^

aku dah memang tengah eksaited nak tengok Harimau Malaya mengaum atas padang bola, tiba tiba.si Gebu (seekor kucing) mengaum atas tangan aku.tssskkkkk ! sadis betol bila die sanggup cederakan tuan die yang baik hati lagi comel neh.*sekali sekala puji diri sendiri.entah apa mood die malam nie pon aku tak faham lah.senggugut kot.takpon hormon kebetinaan die terkurang mana mana.aku yang jadi mangsa T.T.

 
*jangan sangka kiut miut begini tak pandai mengaum.tapi aku tetap sayang die ketat ketat ! 


 *mangsa keadaan ;(