pelakon korea berlakon dalam drama melayu "Autumn Di Hatiku"

Assalamualaikum ^^

daebak daebak ! "Autumn Di Hatiku".teringat pulak korean series "Autumn In My Heart" yang tersangat lah femes serta meletop letop dolu dolu tew.ingat lagi, lepas balek je sekolah kemain terus ternganga depan tv, mata terbeliak tak berkelip kelip dah semata mata takmau miss even satu scene pon dari drama tu.huhuhu..makan pon tak hengat, mandi lagi lah ke laut.tediaaa, k-pop habes dari dulu sampai lah sekarang.hahah..

tengok tajuk "Autumn Di Hatiku" pon dah rasa best semacam je kan.ihikksss..mana tak bestnya, pelakon korea datang Malaysia semata mata nak berlakon dalam drama melayu.homaiiii~ *pengsan

*petikan daripada http://mforum.cari.com.my..


Media Prima akan bakal menayangkan sebuah drama romantik komedi yang bertajuk AUTUMN DIHATIKU. Dengar tajuknya tentu saja akan mengingatkan peminat kpop dengan drama tahun 2000 iaitu Autumn In My Heart tapi jangan tersalah sangka semua ianya tiada berkait langsung. Semua pengambaran drama dijalankan di Malaysia. Mari kita baca sinopsisnya oke..

Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis manis dan happy go luck bernama Nina (lakonan Hanez Suraya)yang berkerja di kedai roti. Akibat landakan Hallyu Wave Korea yang melanda Malaysia, Nina juga tidak ketinggalan, dia adalah seorang peminat K-pop yang fanatik. Kehidupannya segala-galanya mesti bersangkut paut dengan Kpop dari pakaian sampailah sanggup belajar bahasa Korea. Bersama dengan Jaja (Ezzaty Abdullah) adalah kawan paling karib dia adalah juga peminat drama Korea, dan tentu saja bila bertemu cuma bergosip dan bercerita hanya tentang drama Korea apa yg terbaru dan apa yang berlaku dalam drama tersebut.

Nah...satu hari seorang pemuda Korea singgah dikedai roti tempat Nina berkerja. Jatuh cinta pandang pertama itu yang terjadi pada Nina ketika melihat Park Au Tum (Kim Jin Sung) yang  tentu saja menepati segala citarasa impian Nina.  Autumn (nick yang diberi Nina) datang ke Malaysia untuk urusan perniagaan kurang fasih berbahasa english manakala Nina pula seorang yang pemalu dengan lelaki.

Zidick (Aiman Hakim) adalah merupakan rakan sekerja Nina yang fasih berbahasa Korea kerana dia pernah tinggal di Korea, kini menjadi guru bahasa Korea Nina kerana Nina memaksanya mengajar bahasa Korea semata-mata ingin mendekati dan menarik perhatian Autumn. Zidick pula memang menyukai Nina sudah sekian lama tanpa disedari oleh Nina.

Nina dan Jaja pula selalu menghadapi masalah dengan Kai (Anas Ridzuan) anak tuan rumah yang disewa oleh Nina dan Jaja. Satu hari Kai  mempermainkan untuk tujuan memalukan mereka berdua memberitahu mereka telah memenangi pakej percutian ke Korea. Kai sebenarnya dalam dalam diam menaruh hati pada Jaja. 

Apakah berlaku kepada mereka? Dapatkah Nina memikat Autumn? Apakah Park Autumn tahu bahawa seorang gadis Malaysia telah jatuh cinta kepadanya? Bagaimana pula helah Zai tentang pakej melancong ke Korea itu? Apakah Nina menyedari yang Zidick mencintai dia secara diam? Dapatkah Zai menarik hati Jaja yang membenci dia atas segala perkara yang menyakitkan hati dilakukan Zai kepada Jaja dan Nina?











selamat menonton korang korang ! ingat eh, hanya di TONTON je tau  :)







sumber gambar

Bacaan IPU Malaysia Terkini 26 June 2013

AssalamuLikum ^^

*Alhamdulillah, keadaan dah bertambah baik.jerebu dah semakin berkurang.terima kasih Allah :)

7:00AM

API

Status

Areas

%

0-50Good48%
51-100Moderate3567%
101-200Unhealthy1325%
201-300Very Unhealthy00%
>301Hazardous00%


NEGERI / STATEKAWASAN/AREAMASA/TIME
7:00AM
MASA/TIME
11:00AM
MASA/TIME
5:00PM
JohorKota Tinggi73*##
JohorLarkin Lama66*##
JohorMuar70*##
JohorPasir Gudang60*##
KedahAlor Setar57*##
KedahBakar Arang, Sg. Petani66*##
KedahLangkawi50*##
KelantanSMK Tanjung Chat, Kota Bharu81*##
KelantanTanah Merah75*##
MelakaBandaraya Melaka93*##
MelakaBukit Rambai111*##
Negeri SembilanNilai148*##
Negeri SembilanPort Dickson105*##
Negeri SembilanSeremban118*##
PahangBalok Baru, Kuantan74*##
PahangIndera Mahkota, Kuantan65*##
PahangJerantut82*##
PerakJalan Tasek, Ipoh99*##
PerakKg. Air Putih, Taiping78*##
PerakS K Jalan Pegoh, Ipoh118*##
PerakSeri Manjung137*##
PerakTanjung Malim110*##
PerlisKangar62*##
Pulau PinangPerai60*##
Pulau PinangSeberang Jaya 2, Perai62*##
Pulau PinangUSM62*##
SabahKeningau54*##
SabahKota Kinabalu67*##
SabahSandakan55*##
SabahTawau39*##
SarawakBintulu57*##
SarawakILP Miri65*##
SarawakKapit44*##
SarawakKuching51*##
SarawakLimbang43*##
SarawakMiri69*##
SarawakSamarahan56*##
SarawakSarikei63*##
SarawakSibu74*##
SarawakSri Aman65*##
SelangorBanting114*##
SelangorKuala Selangor134*##
SelangorPelabuhan Kelang140*##
SelangorPetaling Jaya111*##
SelangorShah Alam118*##
TerengganuKemaman88*##
TerengganuKuala Terengganu85*##
TerengganuPaka71*##
Wilayah PersekutuanBatu Muda,Kuala Lumpur100*##
Wilayah PersekutuanCheras,Kuala Lumpur98*##
Wilayah PersekutuanLabuan63*##
Wilayah PersekutuanPutrajaya112*##



sumber

Bacaan IPU Malaysia Terkini 25 June 2013

Assalamualaikum ^^

7:00AM

API

Status

Areas

%

0-50Good26%
51-100Moderate2548%
101-200Unhealthy1936%
201-300Very Unhealthy59%
>301Hazardous11%



11:00AM

API

Status

Areas

%

0-50Good15%
51-100Moderate2751%
101-200Unhealthy1936%
201-300Very Unhealthy35%
>301Hazardous23%





NEGERI / STATEKAWASAN/AREAMASA/TIME
7:00AM
MASA/TIME
11:00AM
MASA/TIME
5:00PM
JohorKota Tinggi62*60*#
JohorLarkin Lama82*81*#
JohorMuar165*132*#
JohorPasir Gudang68*66*#
KedahAlor Setar61*59*#
KedahBakar Arang, Sg. Petani87*87*#
KedahLangkawi51*51*#
KelantanSMK Tanjung Chat, Kota Bharu95*92*#
KelantanTanah Merah83*84*#
MelakaBandaraya Melaka135*131*#
MelakaBukit Rambai160*153*#
Negeri SembilanNilai177*168*#
Negeri SembilanPort Dickson171*158*#
Negeri SembilanSeremban165*144*#
PahangBalok Baru, Kuantan92*86*#
PahangIndera Mahkota, Kuantan87*83*#
PahangJerantut137*137*#
PerakJalan Tasek, Ipoh139*148*#
PerakKg. Air Putih, Taiping142*154*#
PerakS K Jalan Pegoh, Ipoh182*193*#
PerakSeri Manjung288*333*#
PerakTanjung Malim175*179*#
PerlisKangar56*59*#
Pulau PinangPerai118*117*#
Pulau PinangSeberang Jaya 2, Perai132*128*#
Pulau PinangUSM121*118*#
SabahKeningau53*51*#
SabahKota Kinabalu70*71*#
SabahSandakan50*51*#
SabahTawau42*37*#
SarawakBintulu68*62*#
SarawakILP Miri78*75*#
SarawakKapit78*78*#
SarawakKuching80*74*#
SarawakLimbang56*53*#
SarawakMiri80*78*#
SarawakSamarahan77*73*#
SarawakSarikei81*80*#
SarawakSibu92*81*#
SarawakSri Aman81*80*#
SelangorBanting292*266*#
SelangorKuala Selangor242*229*#
SelangorPelabuhan Kelang487*484*#
SelangorPetaling Jaya213*199*#
SelangorShah Alam289*291*#
TerengganuKemaman125*112*#
TerengganuKuala Terengganu101*98*#
TerengganuPaka95*91*#
Wilayah PersekutuanBatu Muda,Kuala Lumpur198*189*#
Wilayah PersekutuanCheras,Kuala Lumpur186*174*#
Wilayah PersekutuanLabuan72*69*#
Wilayah PersekutuanPutrajaya195*198*#




sumber