...yeayyy...




luv you so much my lovely grandma(mmuahhh)...
sbb blikan aku kek semalam...
tau2 jer favourite aku,heheheh...
tu yg aku sngat suke ble balik umah,nk ape je msti ade depan mata,jgn jelesss,huhu...
tp skang aku dh blik usm,x dpt lg mkn cedap2...cedih2...:(
kesibukan aku akn brmula x lama lg...
smpai kdang2 x lalu nk mkan sbb tgk assignment yg berlambak-lambak,huk3...
tp xper,aku snggop brkorban apa saja demi masa depan aku,chaiyok2 hatie...(wah2,ayt2 semangat tuh)...
nnti ssah la skit aku nk update blog ni slalu,harap maklom yerr,huhu...
ok lah,smpai disini dulu...
salam syg untk sumer pmbaca blog ku sekalian...
jmpe lg di next entry...:)

...bila aku di dapur...



lamanyaa dh x update blog nie,dh brsawang pon,huhu...
mcm suspen jer kan bla tgk tjuk entry kli nih...hahahaha
hr nie mood aku sngat baikk,jd aku pon ke dapur untk memasakkk...
ingt aku xtau msak ker???tau jgak lorr,tp yg smple2 je laa,hehehe...
mknan yg aku nk msak nih family aku sngat suke,bila blik umah jer msti soh aku yg buatkn,aicehhh,aku pon prasanla pndai msakk,hahahaha...
padahal,mkanan ni sape pon pndai buat,tp air tangan masing2 rase lain2 kan...kan...
aku bg name mkanan nie "vege porridge" dlm bahasa melayu "bubur sayur"...hua3(kelakar kan)
tp aku sngat suke mkn bubur nie bile dh x lalu mkn nasik...tmbah2 wktu demam2 lg la aku mengidam bubur nie...
1st time bg adik aku rase,brmangkuk-mangkuk dia tmbah...mknanya...boleh tahan la aku msak kan,hehehe...
meh nk tnjuk cmner nk wat...saper yg sudi nk cube bleh la...=p





...mushroom...




...carrot...




...brokoli...



...daun bawang...



...black pepper prlu ditumbuk dhulu...



...lada hitam yg dh siap ditumbuk...



...halia&serai yg ditumbuk sikit...



...beras secawan...



...air...

-masukkan air, beras,halia dan serai.
-biarkan smpai mndidih.
-slepas mndidih, masukkan lada hitam.
-biar smpai beras kembang dan lembut.
-bila beras dh nk jd mcm bubur, masukkan carrot, brokoli, dan mushroom.
-masukkan garam secukup rasa.
-biar smpai bubur betol2 masak.
-taburkan daun bawang, dan bawang goreng.




...taraaa...dh siap pon my vege porridge...



...da bleh mkn,yummy2...

watch it !!!!!!!!

klu korang sumer nk tahu,ni la prgerakan bacteria yg sngat laju dgn saiznya yg sngat kecil.menakjubkan kan.skali pndang nmpak mcm prgerakan sperma plak ekk,tp ni bkan sperma eh.ni observed teros dri microscope tau.bacteria nie amik drpd batang sayur kailan yg busuk @ dlm erti kata sains, busuk means infected with bacteria la,huhu.teruja gilerr ble 1st time tgk.sbelom nie,observe fungi jer,xde la nmpak imej yg gerak2 cmni,huhu...


video

"mahar si dia"





"Mahar Si Dia"


aku br je blik dri forum "mahar si dia".start kol 8 pm td,abis dlm kol 11.30 pm.Alhamdulillah,bnyk bnda yg aku dpt dr forum tu.lg pon umo dh 22 thun,prlu juga isi dngan ilmu2 cmnie untk preparation for the future.kwan2ku yg sebaya pon da rmai yg mndirikan rumah tangga.calon tu,ehem2,blom ade lg,huhu.tp ape2 pon,prlu siapkn diri dlu dr segi mental dan fizikal.ustaz td pon ckp yg pnting kne brsedia.forum td pon style open minded hnya untk remaja yg brumur 18 thun ke atas shaja yer.mc mjlis td pon siap gna ayat yg berkias-kias.x bleh lupe ape yg saudara sofian ckp td:"kahwin cepat lg bgus,jd,mahasiswa dan mahasiswi kat dlm dewan nie cpat-cpatla kahwin" smua org tros trgelak wktu tu.tp mmang btol pon,prkahwinan dpt mngelakkan kita drpd mlakukan zina.mslahnye slalu pd lelaki la,x ckup duit untk byar mahar yg pihak prempuan tetapkn.skang nie sumer demanding.klu yg pmpuan ske letak mahar yg mahal2,smpai lelaki x mmpu,klu mmpu pon smpai brtahun-thun jgak mnunggu la sbb nk kmpul duit dlu.

spt yg ustaz dan ustazah kata td,prkahwinan yg berkat adalah rendah maharnya.forum nie sbnarnye nk mnjelaskn lg mksud mahar tu sndri.spatutnyer siswala yg pling rmai sbb tngunggjawab dorang la untk bayar mahal kpd bakal isteri.tp...mcm slalu yg kita lihat kat mna2 pon,msti majoriri prempuan,minoriti lelaki.ish3,ape nk jd nie...
DKG31 full gler td,rupa-rupanya rmai yg berminat dgn topik nie including me,huhu.

~~bingkisan hati~~

Ajai feat Marsha - Sayang (OST Sayang You Can Dance)


la la... ku sayang kamu...
la la memang ku cinta...
la la la la.....

ku taruh hati ku
pada bicara tentang cinta
kau mungkin pun tahu
kata hati mu

aku cuba menghalang
tapi ku tak terdaya kasih
namun sayang yang hadir
membawa sinar

lena aku didalam pelukkan mu
ku tak pernah rasa cintamu sebegini
bisakah terus begini
pertahankan cintaku

kata hati jangan lepaskan cinta
kerna kita seharuslah hidup bersama
biar badai datang melanda
cinta tak akan goyang

rasa akan tentukan
kesetian hati ini
kita terus bergini
hingga akhirnya... ohh...

memangku cinta
ku sayang kamu

aku cinta
ku sayang padamu..