Durian Crepe menjadi kegilaan manusia ..

Assalamualaikum ^^

Salam Jumaat yang penuh barakah ♥                                                                              



sejak dua tiga menjak nie aku perasan lah dalam fesbuk tuh ramai manusia yang post gambar kelibat objek yang berwarna kuning seperi bantal.dan ramai pula yang bergossip tentangnya.menjadi kegilaan manusia di seluruh pelosok dunia.semestinya objek itu boleh dimakan sebab kebanyakan komen dari mereka mengatakan objek itu sedap dan enak serta lazat.maka, faham lah aku bahawasanya objek itu adalah makanan.

makanan itu diberi nama "Durian Crepe".ohhh..durian pujaan hatiku.setelah diteliti dan diGoogle, baru lah aku tahu rupa rupanya durian crepe nie adalah sejenis dessert iaitu pencuci mulut.kata mereka yang pakar, durian crepe nie enak dimakan ketika sejuk.kata mereka lagi, durian crepe nie terdiri daripada isi durian dan special cream yang dibalut dengan lempeng yang sangat nipis.

*Gulppp ! sambil menaip sambil telan air liur.keterujaan memuncak.jiwa dan raga dah teramat eksaited nak rasa durian crepe nie.lalalalala~ kalau nak buat sendiri pon diri ini masih belum berada di zone kerajinan.boleh ke dessert nie di order online ek? tahan lama ke? kang sampai sampai rumah durian dah jadi tempoyak.hahaha.







  sumber






 

Comments

  1. mmg menjadi kegilaan , tapi colour2 too ta penah try , kena try lepas nie , hehhe

    mintak tolong follow blog aka saya =)
    http://anissmahdi.blogspot.com/
    THANKS :)

    ReplyDelete
  2. wah sdpnya..nak try..kat sbh xdala..huhhu

    ReplyDelete
  3. kenapa ku digoda sebegini....hahahaha.....nanakkkkk~!

    ReplyDelete
  4. tgh hot skrg ni kan..ayu xcba lg.hehe

    ReplyDelete
  5. best gilak!huhuk..x mkn durian pun blh jd mkn cmni..-.-

    ReplyDelete
  6. wow sedap.. kat mana boleh beli ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jumpa lagi durian crepe dekat area rumah sekarang ni..=D

      Delete
  7. memang tgh mnjejak durian crepe ni,,hahah selalu tgk dlm blog jek..

    saye da jumpe port kt btu pahat =) tak saba nk balik kg

    ReplyDelete
  8. Tak pernah rasa lagi benda nie. Tapi bila tengok gambar yang last tu, terliur kot !!

    ReplyDelete
  9. adehhhh..kak takleh tahan la tengok dik...meleleh liur..hahahaha.

    ReplyDelete
  10. terliur tgk. nampak cam sedap. krim tu yg tak tahan. tapi yg anti durian memg lari jejauh. hehe. btw tq singgah blog haritu, jmput singgah lg .

    ReplyDelete
  11. hi...salam kenal

    singgah sini terus tinggal jejak

    jom, kalu sudi singgah teratak kite plak

    psstt... kalu sudi follow la skali eh

    maceh

    :)

    ReplyDelete
  12. hi, salam kenal

    singgah sini terus tinggal jejak

    kalu sudi jom ke teratak kite plak

    psst...kalu sudi lagi, follow le sekali eh.

    maceh

    >_<

    ReplyDelete
  13. tu la. tengok ramai jugak yang bercerita pasal durian crepe ni. tapi akak tak ada la pulak rasa mcm teringin nak makan. hehehe...

    ReplyDelete
  14. saya rasa macam saya takut je nak makan benda ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih