::kisah hidup Talib & Norma::

Assalamualaikum ^^

korang dah baca belom kisah Norma & Talib???rasa2 kisah nie dah tersebar luas kot dalam belog,fesbuk & twitter.pasangan nie baru je mendirikan rumah tangga.baru je nak merasai kebahagiaan hidup sebagai suami isteri tapi dah dilanda dengan ujian yang maha hebat.hanya Allah yang tahu keperitan yang dorang alami sekarang neh.mungkin ada hikmah disebalik dugaan tu.sebak aku baca kisah dorang sampai menitis air mata beb.kisah nie wat aku sedar yang masih ada lagi insan yang diuji oleh Allah dengan ujian yang lebeh dahsyat drpd apa yang kita alami saat ini.jom kita sama2 menghayati kisah hidup Talib & Norma.

secebis petikan drpd entri belog Moon...

Just got back from HKL ..dalam perjalanan me n sutan tak tahu nak cakap apa ...masing masing cam blank ....cam tak tahu dah nak pikir apa .

Pagi tadik Talib call bgtau keadaan Norma ...suara dia pun lain je ...Moon dapat rasakan kesedihan dia tew . Even semalam pun mama call n sembang lama sangat ...and dia sangat sangat la risau kan Norma n Talib . Dia kata tak pa pasal Rafiq dia ley tgk but kami kena tolong sama support Talib ....sebab Talib tgh duk susah hati to da max

Kak Lib tak tahu ar nak kata apa kak ..

Danggg ai pun tetiba sebak tak tahu cam na nak advice dia ...cam dah habos dah semua kata kata nak bg dia kuat sebab ai pun not that strong ...ya Allah .....

Doc kata Radiotheraphy tew tak effect langsung kat canser tew ...tak mengecik pun tambah makin membesar ada . Doc tanya Lib sama ada nak proceed ngan radiotheraphy or to give up je ..


Ai pun cam sedikitt geram dengar jawapan doc tew ..mana ley dia tanya nak give up ke apa . Dia patutu explain what are the choices yg available ...and bg la explaination yg betul betul kan since we deserve to know .

List kan apa yg patut di buat ...maybe proceed then we see how ke cam na . Yes if after 2nd cycle apa apa pun tak jadi then ok fine kami ikhtiar cara lain .

Sian sgt tgk Talib tadik ...yes i know he is very strong but hati suami mana la yg sanggup tgk isteri terlantar je cam tew ...u tell me can u stand that ? I dont think that im capable of doing what he's doing rite now

Sutan advice him masa dia anta kami ke kerete

Lib , hang kena redha n pasrah dengan semer nih Lib tapi at the same time hang kena ikhtiar sedaya yg kiter boleh ...incase apa apa berlaku pun biar kiter puas hati ...biar kiter kalah dalam keadaan berjuang dr kiter mengalah sekarang . Hang kena kuat Lib kena bantu Norma


Talib tunduk je and i know dia sedih sangat sebab ai pun tak sanggup tgk muka dia time tew ...sebab im speachless

Hang maaf kan la dosa dosa Norma kalau ada hang redha la Lib ...hang doa la agar di permudah kan segala nya ..

Abg , kami baru kawen ...tak der apa pun Norma buat salah kat Lib ...gaduh pun tak sempat ...apa pun tak sempat bang ...apa pun Lib terima bang

Now u tell me what more i can say ...cam sebak giler weii

Hati Lib remuk bang ..

Ai pandang Sutan ...kami saling berpandangan n sutan hanya ley tenang kan Talib ....

Mmg kesian sangat ...dia org kawen last year ...than Norma mengajar kat Pontian n Talib kat KL ...jumpa pun sekali sekala ..then Norma pregnant n masa kandungan 7 bulan Norma dah flat n dah start tunjuk kan tanda2 dia sakit . Allah mmg maha kuasa dia bantu Norma permudahkan bersalin kan Rafiq ...then masa tew la kesakitan Norma mmg tak dpt di tanggung lagi ...masa tew la kami baru tahu yg dia ada brain cancer .

sambungan SINI...

(gambar wedding Talib & Norma..taken from belog Moon)

sama2 la kita berdoa supaya Norma sembuh & kembali sihat seperti dulu.harap Talib kuat & sabar dalam menempuh ujian drpd Allah ni.insyaAllah.sebarang sumbangan ikhlas drpd korang boleh la berhubung dengan Moon punyer blog.

p/s: bersyukurlah apa yang kita ada sekarang nie kerna mungkin satu hari nanti ia bukan lagi milik kita^^

Comments

  1. cian kan...doa moga dorg chta sllu..amin :)

    ReplyDelete
  2. thanks dear ..moon tak tahu cam na nak ucap terima kasih sebab u sudi share kan kat your lovely blog ..moon ucapkan jutaan terima kasih

    alhamdulillah Allah telah bukak kan banyak pintu utk kami n salah satunya adalah membukak pintu2 hati semer saudara saudara ..moon tak sangka ia akan berkembang ngan pantas sangat and bersyukur pada yg membantu ...


    and many many thanks for your support n moga usaha kita ini di berkati and sedikit sebanyak dapat membantu mereka

    Love
    Moon

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih