kemeriahan Aidilfitri kian terasa :)

Assalamualaikum ^^

hai korang !! amacam persiapan raya hari neh??? last day dah tau !! kat kampung neh dah meriah.semua dah pusu-pusu buat ketupat.macam konfem2 je raya esok kan.ngeeeee.jiran pon ada yang bertandang rumah ke rumah nak amik kuih raya yang ditempah,sambil2 menjeling tuan rumah tengah membalut ketupat dengan anak cucu.hehehe.

memang 24 jam arrr bertenggek kat dapo kan.tak sempat dah nak nyentuh tv kat ruang tamu tuh.tapi kalo wat keje senyap2 pon tak happening kan.apa lagi,humban radio kat ceruk dapo,kang sambil2 leh arr dengar2,nyanyi2 lagu raya.leh gak test suara emas empunya diri kan.mana tau taun depan leh masok one in a million.kalo menang mesti ramai orang beratur nak masok minang !! (termerepek jap) wakakaka.

okey.cukup2.jom layan bijik mata korang jap :)



*bagi family aku,ketupat daun palas je yang jadi pilihan hati tiap2 tahun.senang sikit nak buat.nak mencarik buluh untuk buat lemang tuh bukannya senang kan.kalo nak makan sangat pon beli je.huhuhu


*aku suka rendang ayam !! kalo daging banyak kolesterol lah kan.hehehe.korang reti tak balut ketupat nasik neh? tabik spring lah kalo korang reti buat.aku??? haram tak reti.hahahaha.aku reti balut ketupat daun palas jekk.ngeeeee~


nak belajar anyam ketupat nasik??? haaaa.meh fokus gamba kat bawah neh.mudah-mudahan leh dapat sebakul ketupat nasik buatan sendiri !!.untung2 bakal mak mentua tabur puji berguni-guni.hehehe.kalo tak jadi jugak beli jekk yang instant punye dalam plastik kat kedai.belambak kan ! senang citer ! hahaha







p/s: semua gamba diatas adalah ehsan drpd encek Google ^^

Comments

  1. hha etong dr dlu x pernah pass buat ketupat haha

    ReplyDelete
  2. wahh leh try buat ketupt nie..hehe
    Selamat Hari Raye Aidilfitri =)
    jom kmpul duit raye bnyk2 ;p

    ReplyDelete
  3. xpernah buat ketupat...pernah makan je..hehehee....

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih