::tak perlu cantek untuk nampak cantek::

okey.mulakan entry dgn ketawa dulu.hahahahahaha.ketawa dpt hilangkan segala masalah dlm beberapa saat.kan..?ok2.sikit2 cukop eh.jgn ketawa sampai terguling-guling plak.huhuhu.korang faham x tajuk entry neh?bg aku cantek tu terlalu subjektif.means xde jawapan yg spesifik untk menggambarkan cantek.pandangan org lain terhadap istilah cantek mungkin berbeza drpd kita.semua org cantek.jgn pernah terpikir yg korang tak cantek.kalo ada org ckp anda tak cantek.tp org lain plak ckp anda cantek.maksud cantek nie berbeza-beza mengikut pandangan org lain.cita-rasa masing2 tak sama.contohnye,ada yg cakap Fasha Sanda tu cantek.tp bg aku cantek lagi Heliza.kalo muka korang tak macam Datok Siti pon korang leh nampak cantek jgak okeh!tp kalo memang muka korang ada iras2 mcm nora danish ke kira package la tuh.jaga la sebaik mungkin ek.(^___^).meh nak share ngn korang tips2 untk kelihatan cantek.:)

1)cantek tu x semestinye luaran je.dalaman pon penting okeh!kalo nk cantek kena la mandi hari2.lau tak korang akan kelihatan spt kambing gurun di Kedah.hehehe.

2)pastu.nak cantek lg.tak payah susah2 nak tunjuk body yg putih melepak tu kat org.tak payah nak tayang body shape yg mcm miss universe tu ek.pakaila pakaian yg menutup aurat.manis je.ayu lagik.tp tak bermaksud la kena pkai baju kurung hari2 eh.skang nie kan pakaian untuk muslimah dah up to date.korang pandai2 la pelbagaikan fesyen korang tuh supaya x nmpak mcm ketinggalan zaman.yg penting tutup aurat!dah tak cantek kalo aurat kamu tu org lain nampak.

3)bila nk kuar rumah or kuar gi mana2,cium tangan mak ayah dulu.memang cantek lah camtuh!bukan cium tangan bf ek.:)

4)kalo nk kuar tu xyah nak make up tebal2 pon.muka x cerah pon xpe.bibir x merah pon xpe.pipi tak biru pon xpe.mata tak hijau pon xpe.even ada jerawat pon xpe.tp bila satu senyuman dilemparkan dgn ikhlas wajah korang akan nampak berseri-seri je.cantek lohhh!boleh cair~

5)kalo pompuan pkai accessory mcm cincin lg cantek.nampak lg cantek bila pkai cincin emas.tp hanya nampak cantek bila dijari manis je okeh!bukan diibu jari.bukan dijari telunjuk.bukan dijari hantu.bukan juga dijari kelingking.

6)cakap secara lemah-lembut dgn org lain.alolololo.canteknye cmtu.tp awas niat tuh!bukan untuk menggoda lelaki ek!cara korang cakap boleh mengubah persepsi seseorang taw.

7)nak nampak cantek lg?selalu la exercise.dan of cos la kena jaga makan & minum jgak.yg nie penting untuk kecantekan secara fizikal.

-kalo ade sesape yg nk share pendapat korang tentang cantek.sila lah comment entry ni eh-(^____^)



~hmmmm.agak2 korang mana lg cantek neh..?pikir2 kan la ea~

Comments

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih