putus cinta ?

Assalamualaikum ^^


hyeeppp ! pagi2 lagi da nak borak pasal cintan cintun kan.sesape yang takmau baca sila pergi dari sini yekk.hahaha.

bercinta memang indah kan.memang bahagia sangat.ada insan tersayang yang sentiasa menemani disisi.tapi ... bagaimana pulak perasaan bila putus cinta ? merana tak sudah.nanges, nanges dan nanges.mula lah hati nie berkalau-kalau.kalau la aku buat macam nie, tak la jadi macam tu.kalau aku tak macam nie, tak la jadi macam tu.hahaha.buanglah kalau tu ek.menyemak alam jew.hohoho

takyah la nak sedeh sangat eh.Allah dah sediakan yang lebeh baik lagi.cuma masanya belom tiba untuk Allah hadirkan dia dalam hidup korang.sabar la menunggu :)

banyak benda yang korang boleh buat untuk lupakan dia.ingat bahawa dia bukan lagi dihati korang.so, korang kena remove dia jauh2.far..far..awayyyyyyyyyyyyyy.meh cuba tips yang aku nak bagi sikit neh selaku Dr Cinta yang tak bertauliah.hahaha.

korang mesti ada fesbuk dia kan.mula2, bukak page dia buat kali terakhirnya dan klik button unfriend.senang kan ! supaya korang tak nampak lagi muka dia kat news feed korang.mana la tau tetiba dia dah berin relationship dengan orang lain.korang jugak yang sakit hati kan.

korang banyakkan layan citer korea.tatap habis-habisan wajah2 pelakon korea yang hensem,cute,jambu dan segala macam lagi lah.korang berangan la sikit dalam hati tuh, ntah2 jodoh korang nanti mukanya ala-ala Lee Min Ho ke.tak ke korang yang untung.



 
*Lee Min Ho yang bajet ensem tapi memang ensem pon ! :D


dulu selalu tengok wayang dengan dia.alololo.rindu saat tu eh.tak payah la nak ingat tengok wayang sangat.layan jer citer romantik macam Vanilla Coklat kat televisyen dengan family.mana tahu bakal jodoh korang nanti romantik giler macam Amir Asyraf ke.wooooo.taknak ke?:p

jangan dengar lagu2 yang korang dan dia suka.bahaya tuh.nanti air mata korang jugak meleleh-leleh.bazir tisu je nanti.dengar la lagu nasyid kew.sejuk jugak hati tu.hehehe

takpon makan ais krim sambil layan citer kartun feveret korang.takmo la nanges pulak macam dalam video klip Kiss, Because I'm A Girl tu.korang kena gelak puas2.biar hati senang.lupa segala masalah.lupa segala kesedihan.nanti konfem hati korang akan sejuk macam ais krim jugak.ngeh3 ^^

lagi ? cukuplah banyak tu kot.cer cuba dulu.mana taw sikit sebanyak dapat membantu.tanamkan tagline "putus cinta perkara biasa" dalam diri korang semua okay, supaya korang tak lakukan perkara2 yang buruk bila kecewa dengan cinta :)

Comments

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih