::aku bahagia bila kau bahagia::

Assalamualaikum ^^

hyee korang.hari nie hati sangat girang sebab dapat makan kuih serabai dengan kuah durian.yummy!!.korang...agak2 kan apa perasaan korang kalau korang dapat tau ex-bf korang dah bertunang or kahwen??? first sekali mesti la jeles kan.marah pon ada.rasa macam nak bela anaconda,bagi makan blood orchid,biar dia besar gedabak.pastu, suruh dia baham ex-bf kite tu sekali dengan tunang die kan.wahahahaha~ tersangatlah kejam.

mesti la terasa jugak kan walaupun sikit.hati manusia nie sekeras mana pon boleh jugak hancur.tapi sebenarya perkara yang lebih afdal adalah redha jer.kite sepatotnya mendoakan kebahagiaan die.die dah pon bertemu jodoh dari Allah :) bila die heppy.harus jugaklah kite rasa heppy kan.tak elok nak berdendam-dendam.tu perangai syaitan.lagi pon dengki,dendam boleh merosakkan hati & jiwa.

tp kalo korang tiba2 dapat wedding invitaton card drpd die,korang nak pegi tak???korang rasa patotke korang pegi???kalo korang pegi memanglah akan beroleh pahala kan.tp kalo korang rasa macam tak sampai hati nak tengok die naik pelamin dengan orang lain dan bukan korang,better korang tak payah pegi la.nanti korang asyek sedeh2 pulak.nanti kang dalam hati dok perli2 ke kutuk2 ke.lagi tambah dosa kan.kalau aku,mungkin aku takkan pegi.tp,aku akan sentiasa doakan kebahagiaan dorang.

tp kalo korang dah ada pilihan hati dan dah betol2 lupakan ex-bf korang tuh baik pegi je wedding tu.bawak buah hati korang sekali.tp awas!! bukan tujuan nak menunjuk-nunjuk eh walaupun bf baru korang tuh kacak teramat macam brad pitt pon.just,at least die tau korang pon dah bahagia macam die.so,fair and square la kan. ^^

Comments