::'Man Sewel Datang KL' Bukan Niat Menghina.::

wahhh !!ada filem baru lah korang.errrrr~tp ada sikit kontroversi lah.biasa la tuh.kalo tajok filem tu pelik2 sikit mulalah timbul gossip2 panas kan.heeee~tak saba nk tunggu filem nie muncul kat pawagam.filem apa..?jom kite ushar2 kat bawah neh.^^


'Man Sewel Datang KL' Bukan Niat Menghina.

~Shuib (Sepah) melakonkan watak Man bersama-sama isterinya, Siti Sarah.~

KUALA LUMPUR: Filem Man Sewel Datang KL dihasilkan bukan untuk menghina manusia yang kurang siuman atau sewel sebaliknya bertujuan memberikan pengajaran ke arah kebaikan.

Menurut Penerbit Eksekutif, Work Move Production Sdn Bhd, Hamizi Mat Juah, filem arahan Rahman Adam itu memaparkan tentang lelaki yang berperangai “gila-gila” tetapi berfikiran bijak.

“Saya dapat rasakan perkataan ‘sewel’ akan menimbulkan konotasi yang negatif. Tetapi sewel yang ingin kami ingin tonjolkan dalam filem ini adalah sesuatu yang boleh diterima masyarakat.

“Shuib (Sepah) yang memegang watak Man Sewel dalam filem ini sebenarnya seorang yang bijak. Misalnya, dia memberikan idea untuk menukarkan nama perniagaan nasi ayam dara kepada nasi ayam janda. Selepas itu, terus perniagaan itu laris,” katanya mengenai filem yang telah selesai penggambaran pada awal April lalu.

~Julia Ziegler turut membintangi filem Man Sewel Datang KL.inai kat tangan shuib tu pon lom ilang lagik.huhu~

Filem genre komedi itu turut dilakonkan oleh Razali Hussein, Julia Ziegler, Rosnah Mat Aris serta Fida Ibrahim.

Jika filem ini mendapat sambutan, pihak produksi mahu menjenamakan nama sewel pada jangka masa panjang.

“Kami ingin menjadikan sewel sebagai suatu jenama dan membuat komik seperti jenama Doraemon di Jepun sekiranya filem ini berjaya di pawagam.

“Jadi, kami berharap supaya filem ini boleh diterima oleh penonton,” ujarnya.

Bercerita tentang kekuatan filem tersebut, Hamizi menganggap gabungan Shuib (Sepah) dengan isterinya, Siti Sarah bakal memberikan populariti kepada filem tersebut kerana pasangan itu baru pertama kali digandingkan bersama-sama dalam sebuah filem.

“Kita juga mempertaruhkan pengarah filem ini iaitu Rahman Adam yang kembali mengarah selepas beberapa tahun dan kami yakin dengan kreativiti yang diberikan.

~Hamizi Mat Juah. - Foto CHAN TAK KONG.~

“Saya rasa tertarik selepas membaca skripnya dan terus memilih untuk bekerjasama dengannya.

“Selain itu, penonton akan melihat kelebihan Shuib yang bergerak seorang diri tanpa anggota Sepah yang lain iaitu Jep dan Mamat,” katanya.

Tambahnya lagi: “Kumpulan May juga akan muncul dan melancarkan ulang tahun mereka ke-25 dalam filem ini. Mereka akan tampil dalam sebuah konsert dengan menyanyikan lagu-lagu baru.”

Ini merupakan kerjasama pertama Hamizi dengan Work Move Production Sdn Bhd dalam pembikinan filem kerana sebelum ini dia biasa membantu dalam penerbitan drama dan memfokuskan kepada perniagaan barangan teknologi maklumat seperti mengedar barangan Telekom Malaysia.

sumber: mStar Online.


p/s: sharing is caring.

Comments

  1. aha, ok gak la cite ni...bagi 3/5 bintang..

    jemput baca review di Kakiwayang.com jugeee...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih