[REVIEW] Ais Krim Tempurung Kelapa

Assalamualaikum.

ceritanya cuma nak jalan jalan Penang Hill since dah lama tak naik situ. cuti panjang pulak kan. punyalah semangat hadap jem yang menggugat kesabaran tu. rugi aku tak bawak roti. kalau tak dah confirm kenyang dalam kereta. hahah! tapi.. bila dah sampai, terus rasa macam nak pitam tengok lautan manusia! entah sampai bila boleh naik train tuu haa. last last cancel! hampa betol rasa hati. sobssss

akhirnya, sampai ke Penang Street Art je lah mampu. tau dah tempat lain pon confirm penuh. biasa lah Chinese New Year kan. dah la sampai time matahari memang atas kepala. bayangkan lah panaihnya macam mana kan. takpaaa. kasi tanned skin satu kali. hahaha.. and dahaga tu memang tahap extreme dah laa. luckily, ternampak ada orang jual ais krim dalam tempurung. kau rasa? nak tengok saja? memang tak arr. serbu terus lah caranya! hihi.. perghhh, kena beratur macam nak beli tiket movie haa. nak makan punya pasal, lantak saja. ye dokkk?



lokasi - area street art, lebuh chulia, penang.


a scoop of ice cream campur jagung, buah nira, kacang hitam dan isi kelapa. and nanti dia akan bagi a cup of air kelapa sekali.  [mama miya coconut ice cream]. harga - RM 6 satu



next entri aku cerita bab Penang Street Art. wait naa! 


Comments

  1. sedapnye, tengok photo ni macam dok tarik-tarik nak kena pergi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih