pengalaman mencari KEPAH :)

Assalamualaikum ^^

hai koranggg ! amacam mood sekarang? mood raya lagi? haishhhh~ sepatotnya dah mood keja or study neh kan >_<'wake up ! wake up ! takmo malas malas lagik.hidup mesti diteruskan.cewahhh.hahaha

actually, dalam entri neh aku nak citer pasal "kepah".whoaaaa.apa itu kepah ? jeng jeng jeng...sejenis buah buahan ke? spesies haiwan ke? urmmm.tak pon mahkluk asing dari planet Marikh ke.huahuahua.takyah nak merapu sangat lah kan.kalau taktau sangat gunalah bantuan encek Google yang hensem amat tu yepp.

best tau kalau dapat pengalaman carik kepah tu dengan tangan sendiri.sekarang nie memang musim kepah berselerak-lerak kat tepi laut.jadi, ramai orang yang takmau lepaskan peluang untuk carik kepah nie.termasoklah aku & family.hehehe.minggu lepas, seawal 7.30 pagi aku dengan family dah pegi serbu laut kat Kuala Muda, Penaga.disebabkan air surut awal pagi, terpaksalah bangun awal awal.sesapa yang stay berhampiran tempat neh, moh lerrr kita ramai ramai memeriahkan suasana.hahaha.

korang bayangkan perasaan berada di tengah tengah laut, kiri kanan ramai manusia.bot bot nelayan ke hulu ke hilir menangkap ikan.nampak bangunan bangunan tinggi over the sea.dengan tiupan angin sepoi sepoi bahasa.sambil sambil tu lah dok korek pasir carik kepah.kadang kadang pijak dalam air pon rasa cengkerang kepah bertaburan sana sini.memang ohsemmm arrr ! korang patot try okeh ^^
isi kepah yang fresh rasa manis tau.sesapa yang suka seafood boleh cuba masak kepah bakar.cicah dengan air asam.memang super sedap :)


laut mula dipenuhi manusia :)


nie lah hasilnya :)






* jom ramai ramai carik kepah :D



Comments

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih