Kadar Bayaran Baru Bagi Passport Malaysia Antarabangsa

Assalamualaikum.

baru je plan nak buat passport bulan ni, tup tup dah ada perubahan. maklumlah, belom ada peluang nak travel sampai luar negara khennn. tahun ni baru rasa nak jenguk jenguk Jabatan Imigresen Malaysia tuu haaa. sobsss T_T. InsyaAllah, tahun ni let's make it real! hahaha..

for your information, Jabatan Imigresen Malaysia telah keluarkan kadar bayaran baharu untuk Passport Malaysia Antarabangsa. kalau dulu untuk 2 tahun dikenakan bayaran RM 100 dan 5 tahun dengan bayaran RM 300. sekarang dah lain ye. passport untuk tempoh 2 tahun dah dimansuhkan. yang ada untuk 5 tahun punya dengan bayaran hanya RM 200 sahaja. 


Kadar Baru Passport Malaysia Antarabangsa

KategoriKadar Bayaran
Pemohon yang berumur 13 tahun hingga 59 tahunRM200
Pemohon yang berumur 60 tahun ke atasRM100
Pemohon yang berumur 12 tahun ke bawahRM100
Jemaah HajiRM100
Orang Kelainan Upaya (OKU)Percuma

Harga baharu ini berkuatkuasa mulai 15 Januari 2015. boleh rujuk http://www.imi.gov.my untuk maklumat lanjut.

Comments

  1. wahh dh naik ke 5thn bgus blh g renew hihi

    ReplyDelete
  2. salam singgah sini dan follow buat lah passport cik ayu dtg brunei umah akak hehee

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam perkenalan,

    Alhamdulillah makin turun.. :)

    ReplyDelete
  4. sha baru masuk 13tahun..so rm100 la kan..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih