[Korean Drama] My Spring Days

Assalamualaikum ^^

i'm currently watching this korean drama,  ' My Spring Days '. mula mula terdetik hati nak tengok sebab tajuk dia tu je. spring kan musim bunga. so, aku agak drama ni mesti best macam spring season. and finally, i'm right! hehehe..

certain orang mesti taknak tengok cerita ni sebab hero dia agak berumur sikit. takde nak muka jambu sangat la. tapi sesuai la dengan watak dia, seorang ayah yang terpaksa membesarkan 2 orang anaknya selepas kehilangan isteri tercinta. memang sangat heartwarming. recommended untuk korang layan. dan sediakan tisu banyak banyak tau. confirm nangesss :')


Synopsis

Lee Bom-yi (Choi Sooyoung) was once a terminally ill patient, but she's given a second chance at life after getting a heart transplant and now lives each day to the fullest. She meets Kang Dong-ha (Kam Woo-sung), the CEO of Hanuiron and a widower with two children who lost his wife to an accident. Bom-yi falls for Dong-ha, not knowing that her donor was Dong-ha's wife.

  • Drama: My Blooming Days / My Blooming Life / The Spring Day of My Life (literal title)
  • Revised romanization: Nae Saengae Bomnal
  • Hangul: 내 생애 봄날
  • Director: Lee Jae-Dong
  • Writer: Park Ji-Sook
  • Network: MBC
  • Episodes: 16
  • Release Date: September 10 - October 30, 2014
  • Runtime: Wednesdays & Thursdays 21:55
  • Language: Korean
  • Country: South Korea








Comments