Me & Babies ♥

Assalamualaikum ^^


sejak kehadiran dua ekor arnab yang tersangat lah comel ini, diri dahku terasa sangat happy mengalahkan kera dapat bunga ros tau ! hahhh.dah tak rasa stress.no moody moody.sebab tu lah untungnye ada pet.telatah mereka selalu buat aku tersenyum dan ketawa terbahak bahak.rasa macam duaplohpatjam nak stay je depan cage tuh macam tengok sarkas :p



perkara pertama yang aku buat bila balik keje adalah dukung si Pretty & Riko neh.bawak dorang jalan jalan amik angin luar.arnab nie dari spesies lionhead.jenis bulu tebal tapi badan kecik je.geram tau pegang dorang ney.rasa macam nak picit picit je selalu.rasa macam nak peluk je masa tido.tapi takut nanti terkena cakaran maut pulak.hahaha



sebelah kiri tu Riko (jantan).sebelah kanan pulak Pretty (betina).baru berumur 2 bulan.Pretty badan je besar tapi malunya toksah cakap lah.kalau die perasan ada orang usha die, die menyorok belakang Riko mengalahkan sorok sorok.bajet macam kita tak nampak die lah kan.hahaha.si Riko pulak badan je kecik tapi nafsu makan mengalahkan harimau tak makan seploh hari.dorang nie paling suka makan jagung.sebab manis kan.nasib baiklah belakang rumah memang ada tanam pokok jagung.kira rezeki dorang lah.hehehe

then, got one good news lorhhh ! .Gebu dah lahirkan 3 ekor kittens ! now dah ada 5 babies dalam rumah termasuk rabbits tuw.meriah okeh.kittens tuh aku namakan Do, Re & Mi.sweet tak ? huuuuu.tak sampai sebulan lagi :) hope dorang grow dengan sihat.


Comments

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih