sayang ibu tak ?

Assalamualaikum ^^

Selamat Hari Ahad ! 

hari nie 13 mei kan? hari apa tuh? haaaa.lupa la tuh.hari meraikan insan insan yang telah bergelar seorang ibu larrr.Selamat Hari Ibu buat ibu ibu sedunia.tunggu wish & suprise daripada anak anak tersayang okeh.ngehehehe :)

macam macam korang boleh buat sempena hari ibu neh taw.buatlah supaya ibu korang rasa terharu dan gembira ada anak macam korang.hehehe.kalau anak tu masih lagi baby kena lah tunggu sampai dorang besar sikit dulu baru boleh celebrate hari ibu sekali kan ^^


(1) Bangun bangun tido tuh pegi jumpa mak.cium pipi dia atau pelok ke sambil wish "Selamat Hari Ibu mak ! " sweet kan.biarpon simple tapi keikhlasan tu membawa sejuta makna.

(2) Decorate kad untuk ibu korang.buat bagi cun cun.nanti baru lah ibu korang tahu anak dia neh kreatif jugak.huhuhu.lagi pon, kad tu boleh kan disimpan sebagai kenangan nanti.

(3) Bagi bunga untuk ibu.sweet sangat okeh.bagi yang fresh lagi cantik !

(4) Buatkan lagu yang special untuk ibu.tak pandai? alaaaaa.tarok je ayat ayat yang dapat membutikan sayang korang untuk ibu.rentak lagu tuh pandai pandai la korang hentam tapi biarlah sedap didengar ditelinga ibu :)

(5) Kalau malas sangat nak cipta lagu pon, korang nyanyilah lagu ibu yang memang dah sedia ada.contohnya, "A Song for Mama" oleh Boyz II Men.

(6) Hari nie korang buat semua kerja rumah.bagi ibu rehat je.biar korang rasa pulak apa perasaan apabila memikul tanggungjawab sebagai seorang ibu.

(7) Masakkan makanan sedap sedap untuk ibu.paling best masak makanan favourite dia.wahhhh.menarik ! itu memang aku tengah usahakan.bajet macam pandai masak sangat lah kan.hehehe

(8) Tak pandai masak? jangan risau la okay ! bawak la ibu makan di restoran yang mahal mahal sikit.biar dia cuba makanan yang baru yang dia tak pernah makan lagi ke sebelum nie.tersentuh hati ibu korang nanti.

(8)  Buat kek untuk ibu.hias cantik cantik.biar rupa cantik, rasa pon sedap.aku memang tak pernah buat kek sebelum neh.tau beli jew.macam takde kelainan kan.kali neh aku nak cuba gak buat sebijik special untuk mak.harap harap sedap lah.hikhikhik

(9) Bagitau umum betapa korang sayang ibu korang.dengar macam susah je kan.bukan nak suruh korang jerit kuat kuat depan rumah pon.facebook kan ada.twitter pon ada.blog neh pon ada.buatlah sikit ucapan yang menunjukkan betapa korang sayangkan ibu korang dan rasa bersyukur ada ibu seperti dia.

(10) Spend a day dengan ibu korang.hari nie jangan dating dengan bf atau gf.only dating dengan ibu je okek ! hehehe


*banyak kan caranya.nak buat semua pon boleh.kalau tak mampu, salah satu pon dah memadai asalkan ibu korang bangga ada anak macam korang yang sentiasa menghargai jasa seorang ibu :)






Comments

  1. byk cara dan peluang bole kita gune utk menghargai jasa ibu. sebaik2 nya hari-hari ialah hari ibu..

    jemput singgah,,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/ini-masalah-saya-awak-pula.html

    ReplyDelete
  2. mula2 cik lynn ttnya2 gk bila tgk rmai tkar DP tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih