Wanita Itu Sangat Istimewa

Assalamualaikum ^^


korang perasan tak skang neh kat fesbuk dah ada macam2 perkongsian berilmu yang ramai orang dok sharing2.ada satu yang aku rasa menarik aku nak sharing2 dalam belog plak.hehehe :D wahai si lelaki2 kat luar sana tuh.meh baca neh."WANITA ITU ISTIMEWA"






 Wahai Tuhan, mengapa wanita sering menangis?


Jawabnya:



Kerana wanita itu unik.

Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,

Ku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,

Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,

Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,

Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,

Ku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,

Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,

Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..

Wanita makhluk kuat,

Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan

memberi kekuatan baru.





p/s : jadi.pleaseeeeeeeeeee jaga hati wanita sebaik-baiknya !! walau zahirnya nampak lemah,tapi batinnya lahir kekuatan yang tersembunyi.wahai lelaki2 yang budiman,fikir habis-habisan dulu jika ada niat nak buat seorang perempuan menangis :) don't you ever2 try to hurt woman's heart !! ^^ aku benci gilerr2 amat dengan lelaki yang suka pukul pompuan bila tak dapat apa yang dia nak.dayussss okeh !! mau aku cincang kau sampai jadi daging hancur, leh wat burger.Grrrrr~ (buat2 muka bengis) hahaha





Comments

  1. ada kalanya wanita lebih kuat dari lelaki.....

    :)

    ReplyDelete
  2. sebab itulah adam memerlukan hawanya.. kerana hawa kuat dan akan menjadi kekuatan adam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih