Memori di Nami Island

Assalamualaikum.

Sebenarnya dah lama cerita ni terperap dalam draft. so, dah tiba lah masanya nak bawak keluar. hahaha. orang kata, benda yang lepas jangan dikenang. past is past kononnn. yes, hanya untuk benda yang pahit dan perit je. kalau yang sweet sweet kau kena throwback. baru kau akan rasa nak appreciate. that's why orang celebrate birthday dan anniversary kan. sebab nak mengingati sesuatu yang manis di masa lalu. pahammm? erkk, apa yang aku dok melalut ni wehh. please abaikan! hahaha.

Okeh. this time nak story pasal Nami Island. tempat Yoo Jin & Jun Sang bercintan cintun sambil main baling baling snowball. kalau dah tengok Winter Sonata maka tahu lah. kalau tak tengok lagi, pi bukak youtube cepat dan layan sampai habes. hahaha! 

From Seoul nak sampai ke Nami Island agak mengambil masa yang panjang. bila travel ni, tidoq pon macam ayam, lembu dan kerbau ja walaupun hakikatnya penat taktau nak habaq. sebab dah terkinja kinja nak jenjalan esoknya. so, keluar lah awal sikit daripada sarang korang kay. nanti kena naik train which is took around 2 hours untuk sampai ke Gapyeong Station. kalau train tu penuh, jenuh la hampa kena berdiri lama. hahaha. then, korang kena ambil teksi untuk ke terminal ferry. then, naik ferry untuk terus ke Nami Island. 

kami dah tak sabaq nak pi jumpak jun sang! 

syoknya ahjussi tu tidoq. haha. kak zarina (our tour guide) tengah kusyuk plan schedule kami gamaknya :)

sampai dah Gapyeong Station. mata hilang pi mana entah. panaih oiii

kalau rasa macam diri dah sesat ke apa, boleh ke tourist information centre ni untuk bertanya

teksi pon lawaaa kemain. 

sampai dah terminal ferry

beli dulu tiket baru boleh naik ferry kay

omooo.. ahjussi interframe

ferry tak mai lagi. ambik gambaq dulu lahhh

terserempak dengan a group of malay tourist. happyyyy

nak dapat seat? mimpi lahhh

baiii.. 

finally.. sampai dah oii

the pretty cherry blossom petals welcome us nicely

akhirnya berpeluang jugak tengok sendiri daun maple depan mata. Alhamdulillah

pin pin.. train nak lalu

friendship forever till Jannah kay

romantic tak? hahaha

"if you love, confirm love". 

giant snowball

dah penat jalan jalan. kita makan dulu. untuk lebih info makanan yang boleh korang cuba kalau ke korea, boleh refer entri INI.

lepas dah kenyang kita solat dulu. kewajipan jangan lupa walau di negara orang

boleh lepak sini cuci cuci mata lepas selesai solat



the beauty of spring 

haaaa, ni lah port wajib untuk bergambar! the symbol of nami island





kalau dalam winter season mesti lagi cun view ni

mana jun sang aku ??? muehehe



Kbai..


Comments