Mengunci Cinta di N Seoul Tower


Assalamualaikum.

Spring is coming yaw! kalau tak dapat tengok sakura di Jepun, boleh layan cherry blossom di Korea. sama cantik, sama menarik. pasti jatuh hati dan bergetar tulung rusuk. hahaha

Antara tempat yang agak terkenal dengan lautan bungaan cherry blossom adalah N Seoul Tower. N Seoul Tower atau juga dikenali sebagai Namsan Tower yang merupakan salah satu tourist attraction di Seoul. dan memang tak complete lah tour korang kalau tak singgah di sini. aku share sikit lah pasal tower ni eh.

Seoul Tower opened to the public on October 15, 1980 and has since become a major tourist attraction. The 236.7 meter tower sits atop Namsan Mountain (243m). The observatory offers panoramic views of Seoul and the surrounding areas. 
Thirty years and countless visitors later, the structure was renamed ‘N Seoul Tower.’ The letter ‘N’ stands for the tower’s ‘new’ look, which resulted from a 15 billion won remodeling project in December 2005. With a new lighting system and changes to the tower’s overall color scheme, event coordinators can now decorate the tower for the season or events. 

Visitors are encouraged to try N Grill, a Western-style, revolving restaurant (one rotation every 48 minutes) and the Sky Restroom (an artfully decorated space). Both offer breathtaking views of the cityscape. 
credit: Visit Korea 

Untuk sampai ke sini perlulah mendaki bukit. kalau rasa badan tak berapa nak fit, don't worry beb. bas kan hadooo! hahaha. tapi kalau rasa nak menikmati keindahan bunga cherry blossom sepuas puasnya, better hiking lah. sebab sepanjang jalan berbukit memang banyak sangat bunga ni yang tengah berkembang pesat. siap ada yang berguguran lagi jatuh atas kepala. tetiba rasa romantik sangat. hahaha. buat video lagi gempak woooh!




tetibah rasa nak wedding photo shoot kat sini nanti. Amin. muehehe



daebak! musim bunga tempat ni memang sangat pack dengan visitors

the beauty of nature. SubhanaAllah


lock your love here! 

paham ke? oppa, saranghae!

jutaan kunci yang ada. pening nak cari yang mana ^^

terjumpa kembar Song Man Se. hehehe

*jaw dropped


nampak tak oppa yang pakai topi tu? haaa, itulah korean tour guide. free je hokay. nak tanya apa apa ke boleh refer dia. no service charge. dorang ni ada dimana mana ja. sangat membantu untuk korang yang nak berbackpacking. 


antara DIY souvenier yang ada dijual disini.

cafe pon ada haa untuk rest dan relakskan kaki setelah penat berjalan.

datang tempat ni memang agak memerlukan masa yang panjang. better datang awal untuk kepuasan berganda. sebab banyak sangat port cantik nak bergambar weh! 




Let's visit korea! buat minah bunga di luar sana, anda tidak akan kecewa, malah teruja tahap maksima.*wink



Comments

  1. Alahai cantiknya.. dulu masa pergi dah malam.. Guna pulak kamera phone ja memang buruk lah.. kena singgah jugak sini waktu siang.. Plus musim bunga nampak awesome gila!

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih