Review: Filem Ada Apa Dengan Cinta 2

Assalamualaikum.



Udah nonton filmnya Ada Apa Dengan Cinta 2 ? #aadc2. ada apa dengan film ini ya? bagus bangat ka? ya udah, ngak perlu report report sih. terus, aku mau kasi review ke kamu semua ini. berbelit lidah aku tau ngak  mau ngomong indonesia gitu. bukan gampang. hahaha


Review Ada Apa Dengan Cinta 2 #aadc2

Siapa yang rasa diri dia tu jiwang karat, suka berpuitis puitis dan bermadah helah, sesuai lah untuk layan filem ni. dah namanya pon bergenre romantis gituu. perempuan pasti sukaaa. filem ni sekuel daripada filem Ada Apa Dengan Cinta versi tahun 2002 dulu tu. aku pon ingat ingat lupa je cerita yang lama tu. nama watak je tak lupa. Cinta sama Rangga. hahaha. 

Jalan cerita filem ni agak simple, ringan dan tak complicated. penceritaan yang agak slow tapi steady. banyak guna ekpresi muka dan emosi. kejap senyum, kejap marah, kejap merajuk, kejap ketawa. hahaha. yang penting, Cinta makin cantik di usia 34 tahun. dulu muka remaja je, sekarang dah dewasa lagi cun melecun.

Cerita ni boleh lah nak layan. cuma element 'WOW' tu bagi aku takdak la. better takyah lah bawak budak budak tengok sekali kay. bukan apa, nanti dorang tak tengok screen pon tapi main lumba lari je dalam panggung. hehehe.  

Jom liburan ke Jogjakarta yuk! 



Rangga tinggalkan Cinta selama 9 tahun setelah Rangga dengan tiba tiba meminta putus lewat sepucuk surat.

Bersahabat baik semula setelah lama tak ketemu dan setelah mendengar penjelasan yang jelas dari Rangga.

Bait bait cinta mula berputik kembali.

Liburan di Jogjakarta.

Adakah Cinta memilih Rangga semula atau berkahwin sama Trian? Tengok lah sendiri di panggung berdekatan kay. heeee


Cik ayu kasi 6/10 bintang untuk filem ni.


sumber gambar: Google.

Comments

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih