New Korean Reality Show | Roommate

Assalamualaikum ^^

aku ni nak kata k-pop tegar tu idok la sangat kot. tapi dok layan jugak korean series, movie, reality show & lagu lagu dorang. kenal lah jugak serba sikit retisnya tuu. hahaha.. kalau peminat tegar Running Man, memang yes. aku layan every episodes. never miss out. since aku ni memang spesies cepat stress. so, aku perlukan hiburan ringan yang boleh bagi aku ketawa berdekah dekah sampai terasa ke pankreas aku. muahahaha.. 

dan sekarang ni aku tengah addicted dengan reality show 'ROOMMATE'. sebab boyfriend ittew adew dalam tew tau. hekhek.. siapa? rahsiaaaaa ! asalnya dorang ada 10 roommates tau. tapi, recently ada 2 orang ahli yang left the show due to scandal apa entah dan jadual kerja yang packed. so, sekarang ni tinggal 8 orang je lah.

***

CAST 
NameProfessionBirthdayRoomPrior Living Arrangement
Current Members
Hong Soo-hyunActressFebruary 15, 1981(age 33)Room 3With Parents
Jo Se-hoComedianAugust 9, 1982(age 32)Room 5With Friends
Lee Dong-wookActorNovember 6, 1981(age 32)Room 5With Parents
NanaSinger, After School memberSeptember 14, 1991 (age 22)Room 3With Group Members
Park Chan-yeolSinger, EXOmemberNovember 27, 1992 (age 21)Room 4With Group Members
Park Min-wooActorMarch 22, 1988(age 26)Room 2Alone
Seo Kang-joonActor, 5urprisememberOctober 12, 1993(age 20)Room 2With Group Members
Shin Sung-wooSinger/ActorJuly 26, 1968(age 46)Room 4Alone for 30 years
Song Ga-yeonMartial ArtistDecember 28, 1994 (age 19)Room 1Alone
Former Members
Park BomSinger, 2NE1memberMarch 24, 1984(age 30)Room 1With Group Members, then Alone
Lee So-raModelNovember 4, 1969(age 44)Room 1Alone for 20 years
EPISODES
Episode #Broadcast DateEpisode TitleNarrator
1May 4, 2014If one day, to live with a strangerLee Dong-wook
2May 11, 2014Approaching you slowly, little by littleLee So-ra
3May 18, 2014Love is an open doorHong Soo-hyun
4May 25, 2014If together, it can't get tastier than thisShin Sung-woo
5June 1, 2014You are my springSeo Kang-joon
6June 8, 2014Bom's message becomes a realityPark Bom
7June 15, 2014Magic Girl Nana and Laughter Defense Corp Kang-dash ManNana
8June 22, 2014You are my No.1Park Min-woo
9June 29, 2014Sweet, spicy, and bitter tastesChan-yeol
10July 6, 2014Youth never comes againJo Se-ho
11July 13, 2014How nice would it be if only good things happened?Song Ga-yeon
12July 20, 2014Clear skies after cloudy skiesChan-yeol
13July 27, 2014Achieve the goal SundayHong Soo-hyun
14August 3, 2014Will joy come after hardship?Jo Se-ho & Seo Kang-joon
15August 10, 2014A summer night's miracle
16August 17, 2014Begin Again at the End
***

***

boleh tonton di kshowonline.com dan cari dalam category 'Roommate'.





Comments

  1. nyaris2 gak nk tgk cite roomate ni tp teraddict kat running man. tak sempat nk tgk roomate.

    ReplyDelete
  2. ayu pun suka ka lagu shane ni haha..best kannn rasa mcm nak khwn ja :D
    eh best ka cerita roomate ni...nnt nak tgk la

    Singgah dari Blog www.opzzpinky.my

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih