Alive Museum, Korea.

Assalamualaikum ^^

auuuu cakkkk ! nak taip intro ni saja amik masa sampai setengah jam tau.kejap taip, kejap backspace. kejap taip, kejap backspace. herrrrr, apa sudah jadi. rinduuuu sangat tau nak aktif macam dulu dulu tu. sehari boleh post 2,3 entri. haaaa, ko mampu? namun.. namun.. sekarang dah tak mampu. hurmmm, redha je lah kan. masa lebih banyak dihabiskan untuk perkara perkara lain. but, kalau ada masa free, tetap dahku akan update entri yang segar bugar. takmau merajok merajok dengan kite tau. babap kanggg ! kehkehkeh..

kenapa entah sekarang nie kalau aku bukak facebook je, penuh dengan gambo gambo orang melancong ke Korea. dengki okey ! rasa macam sekarang jugak nak tempah fligth ke Korea. takpe takpe.. dah ada orang janji nak bawak aku pegi Korea nanti.*as honeymoon trip katanya. In shaa Allah.. aku akan tuntut janji dia. kalau dia tak bawak, nak merajok gila gila. muehehehe.. 

dalam banyak banyak tempat yang menarik dekat Korea tu, aku paling sangat tertarik nak pegi Jeju Island & Alive Museum. memang tak romantik mana pon tempat tu. tapi, pemandangan die daebak ! ohsem ! kalau yang gila pose dan gila bergambar tuh memang sesuai sangat ke tempat tu. pose sampai lebam. hahaha..

Jeju Island tu biasa lah kan. nama pon Island. haruslah ada laut, disertakan dengan tiupan angin sepoi sepoi bahasa, ditambah pula dengan bunyi desiran ombak memukul batu. wahhhh, gambaran je pon dah buat aku teruja nie. tapi, kalau Alive Museum neh,  memang sangat luar biasa. pelik dan unik. tak pernah lagi aku jumpa tempat macam nie. museum tu seolah olah hidup dengan hanya sekadar lukisan yang mampu menipu mata kita. macam magic lah. gituuuu.. kalau tak percaya, sila amati gambar gambar dekat bawah nie. konfem terbeliak biji mata korang. urat urat otak pon karang berselirat abeh. hehehe..


644231_354354841346912_1959455234_n

 578116_354354681346928_1428115556_n












Comments

  1. memang luar biasa..hehe..macam teringin je nak pergi..

    ReplyDelete
  2. Best pi tmpt cmni..klu kt seoul blh pi kat hongdae xslp trick eye museum..slmt hnymoon k korea dear ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih