Selamat Pagi Cikgu !

Assalamualaikum ^^




malam masih muda ! (kata2 daripada seorang insan yang tak reti2 nak tido awal)ngeeee ^^ ehh.jap2.patot senyap jekk fesbuk & belog hari neh,rupa-rupanya adek2 comei da start pegi sekolah yer.amacam first day ? ada yang nanges2 tak ? homework dah ada belom ? apa2 pon better enjoy la zaman2 study lagi nie.nanti bila umor dah senja kang.opppssss ! no..no.. bila umor dah meningkat dewasa kang, macam akak nie, rindu pulak zaman tulis2 kat papan hitam dengan kapor warna-warni tuh.

banyak kenangan kot dulu2 masa sekolah rendah.bila tiba je time perhimpunan pagi2,aku lah manusia comel yang selalu kena berdiri paling depan dalam barisan.huh ! tak suka amat okeh.tapi apa boleh buat,dah aku paling kecik situ.hahaha.bukannya apa, kalo berdiri depan2, paling dekat dengan cikgu2 suma kan.malu la cek =_=' nanti nak nyanyi lagu Negaraku,Negeriku,Sekolah.*kena cover lah gitu mak oiii

aku ingat lagi cikgu selalu marah kalo line senget, kang kuat2 dia akan cakap "apa neh barisan macam ular kena palu ! " pastuh,mula lah tangan2 pelajar bertauliah naik atas bahu kawan masing2 betolkan barisan.but,aku lah manusia paling special yang tak payah buat macam tuh.hahaha.sebab aku nak letak tangan atas sapa ? :p

aku dulu2 bukan nakal sangat pon dalam kelas, budak baik + lemah-lembut + selalu kena buli + sopan-santun je okeh.(yupp.memang aku angkat bakul aku sendiri.lalalalala~).tapi,tetap jugak kena rotan dengan cikgu.walaupon sekali je seumor hidup, tetap aku ingat sampai sekarang nie okek.kena rotan sebab fail dalam salah satu test.kehkehkeh.*orang soh belajar rajin2 takmau.degil !

banyak lagi larr kenangan2 zaman study dulu.hurmmmm..bila teringat je tersenyum sowang2.kalau la masa boleh dianjak-anjak ke zaman yang kita nak mesti best kan.tapi tu lahh,kalo asyek kenangkan masa lalu je,bila masa kita nak maju ke depan kan.huhuhu.



buat adek2ku sayang :

SILA DENGAR CAKAP CIKGU ! TAKMO MALAS2 ! JANGAN PONTENG KELAS ! BELAJAR RAJIN2 OKEH ! :)

Comments

  1. Dulu cikgu slalu ckp..Hargai waktu zaman persekolahan ni..sebab bila kamu semua dah keje..zaman ni la yang kamu akan ingat dan rindu.. ermmm..

    ReplyDelete
  2. ha
    dgr ckp akak ni
    jgn pontg kelas
    hehehehe

    rindu nak pegi sekolah :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila komen dengan ikhlas. Terima kasih