Melawat Ewha Womans University

Assalamualaikum.

Dulu pernah la ada impian nak sambung belajar di negara orang especially Korea. Namun, takdir tak mengizinkan. So, bila dah dapat datang sini hanya sekadar melawat je pon dah bersyukur sangat dah. Alhamdulillah. 

Ewha Womans University ni terletaknya berhampiran dengan hostel kami iaitu Sinchon Hostel. Jadi tak perlu nak naik teksi ke bas ke. Jalan kaki sikit je dah sampai. Dua hari berturut turut kami datang sini tau. hahaha. Kawasan ni sangat luas dan tempat pon cantik. Tak puas melawat dan bergambar. Kebetulan tengah musim bunga, memang lawa la oii. Bunga sana sini. Pelbagai jenis dan warna yang ada. University ni juga banyak dijadikan lokasi penggambaran reality show yang terkenal di Korea seperti Running Man, 2 Days 1 night dan lain lain lagi.


KBS reality show 2 Days 1 Night

Acah acah student lettew. kihkih


Nice morning view


Port famous untuk bergambar

Building design yang awesome!

KBS reality show 2 Days 1 Night

Sejuk je mata memandang


Rasa macam nak berguling guling ja sambil nyanyi lagu kushkushhotahey. hahaha

Kelopak bunga cherry blossom bertaburan merata rata

Bergambar dengan tourist dari Thailand

Mana satu pilihan kalbu? Bunga tu atau gadis sebelah tu? k baii!





Comments